Μαγειρεύοντας Θαλασσινά στο Airfryer

Tips

Τα θαλασσινά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Το airfryer προσφέρει μια υγιεινή, γρήγορη και εύκολη μέθοδο για το μαγείρεμα των θαλασσινών, διατηρώντας την υγρασία τους και ενισχύοντας τη γεύση τους. Ακολουθούν μερικές απλές συνταγές:

Γαρίδες στον Airfryer

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Πλύνετε και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας τις γαρίδες. Προαιρετικά, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε, αφήνοντας την ουρά επάνω.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλτε τις γαρίδες στο airfyer και μαγειρέψτε τις για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, ανακατεύοντας μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στο τέλος, πασπαλίστε τις με τον μαϊντανό.

Καλαμάρια στον Airfryer

Υλικά

  • 4 μεσαία καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι

Οδηγίες

Κόψτε τα καλαμάρια σε δαχτυλίδια, απλώστε επάνω τους το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Αλευρώστε τα και τινάξτε το περιττό αλεύρι.

Απλώστε τα σε μία στρώση στο airfryer.

Μαγειρέψτε τα καλαμάρια για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς, ανακατεύοντας κάθε λίγο, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !