Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Για μακαρονάδες με άποψη…

Σπάνια βρίσκεις άνθρωπο που να μην αγαπά τα μακαρόνια. Σας παρουσιάζω μια από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες με γεύση και άρωμα κρασιού μοσχάτου από τη Σάμο και πινελιές μπαχαρικών. Είναι απίθανη… και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες μακαρονάδες με κιμά. Μου αρέσει να την πασπαλίζω με καπνιστό μετσοβόνε, που κάποιες φορές το προσθέτω και στον κιμά, μαζί με κομματάκια μπέικον καπνιστό, όταν δεν έχω στο σπίτι ντομάτα.

Για πρώτη φορά δοκίμασα στη Σικελία, αυτή τη γευστική δημιουργία και πολύ μου άρεσε, οπότε ζήτησα την συνταγή από την φίλη μου Giannola. Εκεί βέβαια χρησιμοποιούν κόκορα, που οι γιαγιάδες τον τεμαχίζουν, σε τόσο μικρά κομματάκια και φτιάχνουν τον δικό τους κιμά. Επειδή όμως κόκορα δεν βρίσκω εύκολα δοκίμασα με κοτόπουλο και πολύ μου άρεσε.

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου
Υλικά

500 γρ. μακαρόνια

700 γρ. κοτόπουλο κιμά, μια φορά περασμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

5 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 κ.γ ζάχαρη κρυσταλλική

100 ml λευκό γλυκό κρασί μοσχάτο Σάμου

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

5-6 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Μετσοβόνε ή γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

Τρόπος Παρασκευής

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 30 δευτερόλεπτα ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου.

Σοτάρουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

«Σβήνουμε» με γλυκό κρασί, Μοσχάτο Σάμου, που χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη φρέσκη ντομάτα, τη ζάχαρη, το κονκασέ, το μπαχάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 40-45 λεπτά τουλάχιστον.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από δευτερόλεπτα τα μακαρόνια χωρίς να τα κόψουμε.

Βράζουμε al dente, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.

Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα
Επόμενο άρθροΠιλάφι με κουρκουμά και μανιτάρια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !