Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου

Τα μυστικά των Chef

Για μακαρονάδες με άποψη…

Σπάνια βρίσκεις άνθρωπο που να μην αγαπά τα μακαρόνια. Σας παρουσιάζω μια από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες με γεύση και άρωμα κρασιού μοσχάτου από τη Σάμο και πινελιές μπαχαρικών. Είναι απίθανη… και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες μακαρονάδες με κιμά. Μου αρέσει να την πασπαλίζω με καπνιστό μετσοβόνε, που κάποιες φορές το προσθέτω και στον κιμά, μαζί με κομματάκια μπέικον καπνιστό, όταν δεν έχω στο σπίτι ντομάτα.

Για πρώτη φορά δοκίμασα στη Σικελία, αυτή τη γευστική δημιουργία και πολύ μου άρεσε, οπότε ζήτησα την συνταγή από την φίλη μου Giannola. Εκεί βέβαια χρησιμοποιούν κόκορα, που οι γιαγιάδες τον τεμαχίζουν, σε τόσο μικρά κομματάκια και φτιάχνουν τον δικό τους κιμά. Επειδή όμως κόκορα δεν βρίσκω εύκολα δοκίμασα με κοτόπουλο και πολύ μου άρεσε.

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου
Υλικά

500 γρ. μακαρόνια

700 γρ. κοτόπουλο κιμά, μια φορά περασμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

5 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 κ.γ ζάχαρη κρυσταλλική

100 ml λευκό γλυκό κρασί μοσχάτο Σάμου

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

5-6 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Μετσοβόνε ή γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

Τρόπος Παρασκευής

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 30 δευτερόλεπτα ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου.

Σοτάρουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

«Σβήνουμε» με γλυκό κρασί, Μοσχάτο Σάμου, που χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη φρέσκη ντομάτα, τη ζάχαρη, το κονκασέ, το μπαχάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 40-45 λεπτά τουλάχιστον.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από δευτερόλεπτα τα μακαρόνια χωρίς να τα κόψουμε.

Βράζουμε al dente, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.

Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα
Επόμενο άρθροΠιλάφι με κουρκουμά και μανιτάρια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !