Μακαρονάδα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Tips

Ένα νόστιμο αγαπησιάρικο φαγητό που αρέσει πολύ και είναι θρεπτικό. Τα μανιτάρια είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που ενδυναμώνουν τον οργανισμό όπως και το κοτόπουλο. Τώρα αν προσέχετε τη διατροφή σας, μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος, το φαγητό σας θα είναι εξίσου νόστιμο.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολο

Μακαρονάδα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μακαρόνια

6 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο ή στήθος, κομμένα σε κομμάτια

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

400 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

3-4 κλωναράκια θυμάρι

100 ml κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ροδίτη

400 ml ζωμό κοτόπουλου

150 ml κρέμα γάλακτος, ελαφριά

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το φινίρισμα

Κλωναράκια θυμάρι

Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Τρόπος παρασκευής

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς το με λαβίδα από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να φύγουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα φυλλαράκια από το θυμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον καυτό ζωμό κοτόπουλου.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, δοκιμάζοντας.

4 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε al dente για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Τα ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί αν θέλουμε. Για πιο φρέσκη εμφάνιση πασπαλίζουμε το πιάτο με μαϊντανό.

Μικρά μυστικά

Τα μανιτάρια δεν πλένονται ποτέ, τα καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι και πετσέτα ελαφρά βρεγμένη.

Συνταγή : Aπό την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !