Μαρμελάδα κορόμηλο με τζίντζερ

Tips

Τα κορόμηλα, τα νόστιμα μικρά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, βιταμίνη C που έχει αντιοξειδωτική δράση. Επίσης τα κορόμηλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που συμβάλουν στη ρύθμιση του βάρους μας.

Τα κορόμηλα είναι στην εποχή τους  οπότε με την μαρμελάδα αιχμαλωτίζουμε τη γεύση και το άρωμά τους για να έχουμε μια ξεχωριστή πινελιά στο πρωινό μας.

Χρόνος παρασκευής 55 λεπτά / Εύκολη

Μαρμελάδα κορόμηλο με τζίντζερ

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

1 κιλό κορόμηλα

300 γρ. ζάχαρη καστανή

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

15 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

2 φύλλα αρμπαρόριζας

Τρόπος παρασκευής

Πλένω καλά τα κορόμηλα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια τους και τα αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.

Βάζουμε τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι μαζί με το τζίντζερ και τα δένω με ένα σπάγκο.

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τα κορόμηλα, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια και το τουλπάνι με τα κουκούτσια και το τζίντζερ.

Σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη κατσαρόλα και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Τα τελευταία 10 λεπτά βάζουμε και την αρμπαρόριζα για extra άρωμα.

Ανά τακτά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα και πετάμε την αρμπαρόριζα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα ξέχειλα.

Κλείνουμε ερμητικά το βάζο και τα αναποδογυρίζουμε.

Τα αφήνουμε σε δροσερό μέρος όλη τη νύχτα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Τα διατηρούμε σε ντουλάπια δροσερά και σκοτεινά.

Αν ανοίξουμε το βάζο τότε πρέπει να μπει αμέσως στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά

Στην μαρμελάδα κορόμηλο που έφτιαξα έβαλα και σπόρους τσία και πολύ μου άρεσαν…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !