Μείωση της παραγωγής του βοείου κρέατος σε ποσοστό 90% αναμένεται τα επόμενα χρόνια

Tips

Σκοπός της ανθρωπότητας τα χρόνια που έρχονται είναι να εφαρμόσουμε μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα επικίνδυνα επίπεδα θερμοκρασίας και την αύξηση διοξειδίου του άνθρακος στην ατμόσφαιρα.

Ένα από τα μέτρα που προβλέπεται να εφαρμοστεί είναι  η θεαματική μείωση της παραγωγής του βόειου κρέατος σε ποσοστό που αγγίζει το 90%. Επιπλέον του μεθανίου που εκλύεται, η κατανάλωση νερού είναι τεράστια, αφού κάθε ζώο χρειάζεται περίπου 70 λίτρα νερού την ημέρα.

Εννοείται βέβαια ότι θα υπάρχει κτηνοτροφία, αλλά θα αλλάξει εντελώς το μοντέλο. Κυρίως θα έχουμε, σε ότι αφορά τα βοοειδή μικρής κλίμακας κτηνοτροφία αποκλειστικά ελευθέρας βοσκής και  εννοείται ότι το κρέας θα είναι πολύ πιο ακριβό.

Η ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας είναι δεδομένη, αφού το αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι μικρό, όπως επίσης και η κατανάλωση νερού.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αιγοπροβατοτροφία και παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος, οπότε ίσως τα επόμενα χρόνια είναι ένας κλάδος που οφείλει να αναπτυχθεί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !