Μείωση της παραγωγής του βοείου κρέατος σε ποσοστό 90% αναμένεται τα επόμενα χρόνια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Σκοπός της ανθρωπότητας τα χρόνια που έρχονται είναι να εφαρμόσουμε μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα επικίνδυνα επίπεδα θερμοκρασίας και την αύξηση διοξειδίου του άνθρακος στην ατμόσφαιρα.

Ένα από τα μέτρα που προβλέπεται να εφαρμοστεί είναι  η θεαματική μείωση της παραγωγής του βόειου κρέατος σε ποσοστό που αγγίζει το 90%. Επιπλέον του μεθανίου που εκλύεται, η κατανάλωση νερού είναι τεράστια, αφού κάθε ζώο χρειάζεται περίπου 70 λίτρα νερού την ημέρα.

Εννοείται βέβαια ότι θα υπάρχει κτηνοτροφία, αλλά θα αλλάξει εντελώς το μοντέλο. Κυρίως θα έχουμε, σε ότι αφορά τα βοοειδή μικρής κλίμακας κτηνοτροφία αποκλειστικά ελευθέρας βοσκής και  εννοείται ότι το κρέας θα είναι πολύ πιο ακριβό.

Η ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας είναι δεδομένη, αφού το αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι μικρό, όπως επίσης και η κατανάλωση νερού.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αιγοπροβατοτροφία και παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος, οπότε ίσως τα επόμενα χρόνια είναι ένας κλάδος που οφείλει να αναπτυχθεί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη. Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !