Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο

Τα μυστικά των Chef

Μηλοπιτάκια αλλιώς, ένα έργο τέχνης… πολύ νόστιμα και γίνονται εύκολα. Ο χειμώνας είναι η εποχή των μήλων, που είναι φρούτα υψηλής διατροφικής αξίας, που θωρακίζουν τον οργανισμό μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρμελάδα που αγαπάμε. Η μαρμελάδα μήλο με κανέλα και  τζίνζερ ενισχύει ακόμα περισσότερο την μηλένια γεύση, αλλά θα τολμούσα και τη μαρμελάδα φρούτων του δάσους που χαρίζει οξύτητα και χρώμα. Για φινίρισμα αμυγδαλάκι ή κουκουνάρι ότι καλύτερο αντί της ζάχαρης άχνης που προτιμούν κλασσικά οι περισσότεροι.

Η επιλογή δική σας.

Mηλοπιτάκια τριαντάφυλλο

Υλικά για 8 μηλοπιτάκια

1 φύλλο σφολιάτας έτοιμο

2 μήλα μεγάλα κόκκινα, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

8 κ.γ μαρμελάδα επιλογής μας

Χυμό από ένα λεμόνι

3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το φινίρισμα

Ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα πλατιά βάζουμε τις φέτες του μήλου, ένα ποτήρι χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούμε να τυλίξουμε εύκολα τις φέτες μήλου.

Βγάζουμε τις φέτες μήλου προσεκτικά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν στο σουρωτήρι και να κρυώσουν.

Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι κατά πλάτος σε 8 λωρίδες.

Απλώνουμε σε  κάθε λωρίδα λίγη μαρμελάδα και στρώνουμε τις φέτες μήλου έτσι, ώστε να καλύπτουν κατά μήκος την μισή λωρίδα ζύμης και η κάθε φέτα να καλύπτει την άλλη μέχρι την μέση.

Διπλώνουμε το  υπόλοιπο φύλλο για να στηρίξει από κάτω τις φέτες μήλου και τυλίγουμε δημιουργώντας το σχήμα του τριαντάφυλλο

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψί για muffins και βάζουμε τα μηλοπιτάκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC  για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ξεφορμάρουμε τα μηλοπιτάκια σε μία πιατέλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !