Μαύρη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και τσίλι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Φτιάχνουμε τη δική μας εξωτική σοκολάτα με αγαπημένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, λίγο τσίλι και έχουμε σε χρόνο dt ένα σνακ superfood, για κάθε στιγμή της ημέρας. Eίναι gluten free και χρησιμοποιώντας vegan σοκολάτα έχουμε ένα ονειρικό σνακ που θα λατρέψουν οι vegan. Αν θέλουμε ένα σκίρτημα φωτιάς στον ουρανίσκο, το τσίλι ή το ροζ πιπέρι ότι καλύτερο…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης 3 ώρες
Πολύ εύκολο

Μαύρη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και τσίλι

Yλικά για 32 κομμάτια

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα

75 γρ. πασατέμπο

2 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ. τσίλι, σε νιφάδες σπασμένες

400 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια

2 κ.σ. λάδι καρύδας

75 γρ. αποξηραμένα βερίκοκκα, πολύ ψιλοκομμένα

Μια πρέζα ανθό αλατιού καπνιστό

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο

Σε ρηχό ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, πασπαλίζουμε με τσίλι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά, χωρίς να τα σκεπάσουμε, για να μείνουν τραγανά.

Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μείγμα ξεχωριστά.

Ετοιμάζουμε το μπεν μαρί και βάζουμε να κομμάτια σοκολάτας και το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια πλούσια σοκολάτα γυαλιστερή με κρεμώδη υφή.

Ρίχνουμε το μείγμα των ξηρών καρπών και φρούτων στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Σε ταψί 15Χ23 απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στο ταψί και στρώνουμε την επιφάνεια με την μαρίζ.

Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ξηρούς καρπούς, που είχαμε κρατήσει και με ανθό αλατιού.

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για 3 ώρες στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σπάμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !