Μαύρη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και τσίλι

Τα μυστικά των Chef

Φτιάχνουμε τη δική μας εξωτική σοκολάτα με αγαπημένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, λίγο τσίλι και έχουμε σε χρόνο dt ένα σνακ superfood, για κάθε στιγμή της ημέρας. Eίναι gluten free και χρησιμοποιώντας vegan σοκολάτα έχουμε ένα ονειρικό σνακ που θα λατρέψουν οι vegan. Αν θέλουμε ένα σκίρτημα φωτιάς στον ουρανίσκο, το τσίλι ή το ροζ πιπέρι ότι καλύτερο…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης 3 ώρες
Πολύ εύκολο

Μαύρη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και τσίλι

Yλικά για 32 κομμάτια

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα

75 γρ. πασατέμπο

2 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ. τσίλι, σε νιφάδες σπασμένες

400 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια

2 κ.σ. λάδι καρύδας

75 γρ. αποξηραμένα βερίκοκκα, πολύ ψιλοκομμένα

Μια πρέζα ανθό αλατιού καπνιστό

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο

Σε ρηχό ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, πασπαλίζουμε με τσίλι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά, χωρίς να τα σκεπάσουμε, για να μείνουν τραγανά.

Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μείγμα ξεχωριστά.

Ετοιμάζουμε το μπεν μαρί και βάζουμε να κομμάτια σοκολάτας και το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια πλούσια σοκολάτα γυαλιστερή με κρεμώδη υφή.

Ρίχνουμε το μείγμα των ξηρών καρπών και φρούτων στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Σε ταψί 15Χ23 απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στο ταψί και στρώνουμε την επιφάνεια με την μαρίζ.

Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ξηρούς καρπούς, που είχαμε κρατήσει και με ανθό αλατιού.

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για 3 ώρες στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σπάμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !