Μύδια «αχνιστά»

Τα μυστικά των Chef

Η Καθαρά Δευτέρα … έφθασε και εθιμικά τα μύδια πρωταγωνιστούν στο τραπέζι μας. Άλλωστε λόγω της ευρύτατης μυδοκαλλιέργειας, είναι τα όστρακα που βρίσκονται ευκολότερα, είναι απολύτως ασφαλή και οι ελληνικές θάλασσες δίνουν τα καλύτερα.

Δοκιμάστε αυτή τη φίνα συνταγή … θα σας αρέσει πολύ.

Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά

Μύδια «αχνιστά»

Υλικά

1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος

1 μέτριο φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες

3 κ.σ. ελαιόλαδo

180ml λευκό, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

10 ντοματάκια τσέρυ, κομμένα στα τέσσερα

4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ροζ πιπέρι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Αλάτι

Tρόπος παρασκευής

Η Καθαρά Δευτέρα «δια χειρός» Α.Φασιανού

Βάζουμε τα μύδια σε ένα μεγάλο τρυπητό και αφήνουμε το νερό να τρέχει για 3 λεπτά ώστε να ξεπλυθούν καλά.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το γένι κάθε μυδιού τραβώντας το προς τα κάτω.

Με βουρτσάκι καθαρίζουμε ένα ένα το κέλυφος, αφαιρώντας τα ξένα σώματα.

Τα βάζουμε και πάλι στο τρυπητό και τα ξεπλένουμε μια φορά ακόμα.

Ζεματάμε σε νερό που κοχλάζει, τις φέτες φινόκιο για 2 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μισό φινόκιο για 2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τα μύδια ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το υπόλοιπο φινόκιο, τα ντοματάκια, τον μαϊντανό, το ροζ πιπέρι και ελάχιστο ανθό αλατιού.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε τα μύδια ζεστά περιχύνοντάς τα με το ζωμό τους και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τριμμένα πιπέρια.

Μικρά μυστικά

Προσοχή όσα μύδια δεν ανοίξουν στο άχνισμα τα πετάμε αμέσως, όπως και αυτά που έχουν σπασμένο κέλυφος σε κάποιο σημείο.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !