Μπάμιες τηγανητές με dip λιαστής ντομάτας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πρώτη φορά τις δοκίμασα στην Μασσαλία… τώρα είναι trendy και στην Αθήνα. Είναι μια νέα γαστρονομική προσέγγιση για dip και μεζεδάκια στο μπαλκόνι…

Ο Χρήστος πάντα πρωτοπορεί… η συνταγή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά Χρόνος μαριναρίσματος 4 ώρες / Εύκολο

Μπάμιες τηγανητές με dip λιαστής ντομάτας

Από τον Χρήστο Παπά, εστιατόριο Delicious, Πλατεία Αγ.Παρασκευής   

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μπάμιες μέτριες κατεψυγμένες ή φρέσκες

Για το μαρινάρισμα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μηλόξυδο

Για το πανάρισμα

2 κ.σ. corn flour

1 κ.σ. ριζάλευρο

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για το dip λιαστής ντομάτας

4-5 κομμάτια λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Μισό κ.γ. τζίντζερ φρέσκο ή σε σκόνη

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο

1 κ.γ. σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Αν οι μπάμιες είναι κατεψυγμένες τις βάζουμε στο σουρωτήρι να αποψυχθούν και να φύγουν τα υγρά και μετά τις μαρινάρουμε με το γιαούρτι που ανακατεύουμε με το ξύδι.

Αν είναι φρέσκες έτοιμες για μαγείρεμα τις μαρινάρουμε και αυτές για 4 ώρες τουλάχιστον με γιαούρτι και το μηλόξυδο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το dip.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα άλευρα και τα ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε τις μπάμιες με το μείγμα αλεύρων και αμέσως μετά τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν.

Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια

Σερβίρουμε τις μπάμιες δίπλα στο dip λιαστής ντομάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !