Μπάμιες τηγανητές με dip λιαστής ντομάτας

Tips

Πρώτη φορά τις δοκίμασα στην Μασσαλία… τώρα είναι trendy και στην Αθήνα. Είναι μια νέα γαστρονομική προσέγγιση για dip και μεζεδάκια στο μπαλκόνι…

Ο Χρήστος πάντα πρωτοπορεί… η συνταγή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά Χρόνος μαριναρίσματος 4 ώρες / Εύκολο

Μπάμιες τηγανητές με dip λιαστής ντομάτας

Από τον Χρήστο Παπά, εστιατόριο Delicious, Πλατεία Αγ.Παρασκευής   

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μπάμιες μέτριες κατεψυγμένες ή φρέσκες

Για το μαρινάρισμα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μηλόξυδο

Για το πανάρισμα

2 κ.σ. corn flour

1 κ.σ. ριζάλευρο

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για το dip λιαστής ντομάτας

4-5 κομμάτια λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Μισό κ.γ. τζίντζερ φρέσκο ή σε σκόνη

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο

1 κ.γ. σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Αν οι μπάμιες είναι κατεψυγμένες τις βάζουμε στο σουρωτήρι να αποψυχθούν και να φύγουν τα υγρά και μετά τις μαρινάρουμε με το γιαούρτι που ανακατεύουμε με το ξύδι.

Αν είναι φρέσκες έτοιμες για μαγείρεμα τις μαρινάρουμε και αυτές για 4 ώρες τουλάχιστον με γιαούρτι και το μηλόξυδο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το dip.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα άλευρα και τα ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε τις μπάμιες με το μείγμα αλεύρων και αμέσως μετά τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν.

Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια

Σερβίρουμε τις μπάμιες δίπλα στο dip λιαστής ντομάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !