Πώς να καθαρίσω το ψάρι;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Είναι γνωστό πως το ψάρι αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές τροφές. Πλούσιο σε φώσφορο, βιταμίνες, ασβέστιο, Ω λιπαρά, είναι ελαφρύ και εύπεπτο.

Τα τελευταία χρόνια, στα ψαράδικα και στις λαϊκές αγορές μπορείς να ζητήσεις να σου το προσφέρουν καθαρισμένο, κάτι που μάλιστα γίνεται χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο να γνωρίζεις πώς καθαρίζεται ένα ψάρι με λέπια. Κάποια ψαράκια δεν έχουν λέπια, οπότε παραλείπουμε αυτό το βήμα.

Ας δούμε τί θα χρειαστείς:

1 λεκάνη

1 εργαλείο αφαίρεσης λεπιών

1 μαχαίρι

1 ψαλίδι

Διαδικασία:

Γεμίζεις μια λεκάνη με νερό και βυθίζεις το ψάρι για περίπου μία ώρα ώστε να μαλακώσει.

Παίρνεις το ψάρι στον νεροχύτη, το πιάνεις από την ουρά και με το εργαλείο αφαίρεσης λεπιών το ξύνεις με κατεύθυνση από την ουρά προς το κεφάλι.

Είναι καλύτερα να έχεις τη βρύση ανοιχτή και το ψάρι κάτω από το τρεχούμενο νερό για να μην πεταχτούν τα λέπια παντού.

Αφού αφαιρέσεις τα λέπια, κόβεις με το ψαλίδι τα πτερύγια από το πλάι και από τη ράχη του ψαριού.

Έπειτα, εντοπίζεις στην κοιλιά του ψαριού μια μικρή τρυπίτσα και ξεκινάς με μαχαίρι ή ψαλίδι να ανοίγεις την κοιλιά από την τρυπίτσα ως το κεφάλι.

Αφαιρείς τα εντόσθια με προσοχή και πλένεις καλά καλά το ψάρι.

Για να μην μυρίζουν τα χέρια σου, μπορείς να εκτελέσεις όλη την παραπάνω διαδικασία με γάντια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !