Μπισκoτάκια με ταχίνι και μέλι

Τα μυστικά των Chef

Νόστιμα μπισκοτάκια πλεξούδες με ταχίνι και μέλι. Ένα ωραίο snack, με ωφέλιμα συστατικά, για τα παιδιά. Μεταφέρονται εύκολα στο σχολικό τσαντάκι.

Χρόνος παρασκευής 20-25 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά / Εύκολο

Μπισκoτάκια με ταχίνι και μέλι

Από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα

Υλικά για 30 περίπου μπισκότα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Μισό κ.γ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ αλάτι

70 καρύδια, πολύ ψιλοκομμένα

6 κ.σ. καστανή ζάχαρη

80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ταχίνι

150 γρ. μέλι

1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

1-2 κ.σ. σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια και ανακατεύουμε με τον γάντζο.

Ρίχνουμε το βούτυρο, το ταχίνι, το μέλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Προσθέτουμε και το κονιάκ και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.

Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και δημιουργούμε κορδόνια.

Κάνουμε πλεξούδες στο μέγεθος που θέλουμε και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 -14 λεπτά.

Όταν βγάλουμε τα μπισκοτάκια από το φούρνο θα είναι μαλακά, μην νομίζετε ότι δεν ψήθηκαν θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρες.

Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί με ριζόχαρτο… αν προλάβουν να μείνουν.

Μικρά μυστικά

Αν δεν θέλουμε να κάνουμε πλεξούδες μπορούμε να κάνουμε τα μπισκότα μας σαν μπαλίτσες, και όταν τις βάλουμε στο ταψί τις πιέζουμε για «να ανοίξουν» και δημιουργούμε μπισκοτάκια στρογγυλά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !