Mύδια με μουστάρδα και πιπεριά

Tips

Τα μύδια αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα Επιπλέον έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, μαγγάνιο, σελήνιο ενώ επιπροσθέτως τα μύδια είναι πλούσια σε βιταμίνες B12 B1 Β2, βιταμίνη Α βιταμίνη D και βιταμίνη C καθώς και ασβέστιο, φώσφορο και σιδήρο.

Η μυδοκαλλιέργεια Μακρύγιαλου Πιερίας με τις αρμαθιές μυδιών

Η μυδοκαλλιέργεια στην περιοχή Πιερίας, δίνει μύδια εκλεκτά αφού βρίσκεται στις εκβολές ποταμών και η τροφή σε πλαγκτόν είναι πλούσια.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Εύκολο

Μύδια με μουστάρδα και πιπεριά

Από το εστιατόριο Ναυτίλος, Παραλία Κατερίνης

Υλικά για 4-6 άτομα

2 κιλά μύδια

80 γρ. βούτυρο

1ξερό κρεμμύδι μέτριο κομμένο, σε ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, χωρίς σπόρους

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή

100 ml κρασί λευκό ξηρό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

Μια πρέζα μπούκοβο

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια προσεκτικά.

Τα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους και κρατάμε 1 ποτήρι από το ζωμό τους.

Ζεσταίνουμε το ζωμό τους σε ένα βαθύ τηγάνι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε κατόπιν την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Στο ζωμό των μυδιών διαλύουμε τη μουστάρδα και τον ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα μύδια και στο τέλος τον μαϊντανό προαιρετικά.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !