Νηστίσιμο κέικ λεμονιού

Tips

Ένα τέλειο νηστίσιμο γλυκό, αρωματικό και πολύ νόστιμο. Η αγαπημένη μας βραβευμένη cheffe Mαρίνα Κουτσοπούλου μας ετοίμασε ένα νηστίσιμο κέικ λεμονιού, το καλύτερο snack, γιατί νηστεύουμε με άποψη και νόστιμα. Αυτό το κέικ θα αρέσει πολύ και στους φίλους μας vegan και vegetarian.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολο

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe στις Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για μια φόρμα

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

¼  φλιτζάνι κορν φλάουρ

2 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

¼  φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

½  κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

¾ κ.γ. αλάτι

2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 2/3 φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου

2/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο το μείγμα αλεύρου και συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35-40 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν έγινε το κέικ και αν βγει καθαρό σημαίνει ότι το κέικ είναι εντάξει, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμα.

Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σωστά πάνω σε μια σχάρα.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε ακολουθώντας την ίδια ακριβώς συνταγή να αντικαταστήσουμε το λεμόνι, με πορτοκάλι ή μανταρίνι και να δημιουργήσουμε ένα κέικ πορτοκαλιού ή μανταρινιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !