Μαραθοκεφτέδες Τήνου

Tips

Μια απίθανη αρωματική δημιουργία της κουζίνας της Τήνου. Είναι από τα πιάτα που μοιράζονται και τους απολαμβάνουμε με ούζο ή κρασί. Μπορούμε ακόμα και τους συνοδεύσουμε με μαρμελάδα ντομάτας.

Δοκιμάσαμε τους ωραιότατους μαραθοκεφτέδες στη βραβευμένη ταβέρνα Απόδραση της Στενής Τήνου.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Μαραθοκεφτέδες Τήνου

Από τον Αντώνη Αλβέρτη, chef ταβέρνα «Απόδραση» Στενή Τήνου 

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο

5 κ.σ. αλεύρι Φαρίνα

Μισό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

1 Αυγό

1 Πατάτα, τριμμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής 

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε τον μάραθο, την πατάτα, το κρεμμύδι, το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε με κουταλιές χυλού στο τηγάνι.

Γυρίζουμε τους μαραθοκεφτέδες να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμοι μόλις ροδοκοκκινίσουν.

Σε πιατέλα που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί βγάζουμε τους μαραθοκεφτέδες  και αφήνουμε για λίγο.

Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο τυρί κατά προτίμηση γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο.

Επίσης μπορούμε να ραντίσουμε το χυλό με ένα σφηνάκι ούζο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !