Καριόκες Πάτρας νηστίσιμες

Tips

Ένα γλυκό που αρέσει σε όλους. Ένα γλυκό γιορτινό και συνάμα καθημερινό, ειδικά τώρα τη Σαρακοστή, που αναζητάμε ένα ωραίο νηστίσιμο γλυκάκι σοκολατένιο, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα γλυκά.

Γίνεται εύκολα και μπορείτε να τις κλείσετε σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτί και να τις δωρίσετε στους αγαπημένους σας.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος ψύξης 3 ώρες /   Εύκολο

Καριόκες Πάτρας νηστίσιμες

Από την Βάσω Γιαννοπούλου γιατρό και εξαιρετική μαγείρισσα, Πάτρα

Καριόκες της Άνοιξης

Υλικά

300 ml νερό εμφιαλωμένο

300 γρ. ζάχαρη

300 γρ καρύδια χοντροκομμένα

1 κ.γ. ροζ πιπέρι, τριμμένο

3 κ.σ. κακάο εκλεκτό

100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο

250 γρ φρυγανιά τριμμένη

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Για την επικάλυψη  

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

1 κ.γ.  ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας, με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα 100 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλα, το πιπέρι και το τσίπουρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε τα μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό.

Τυλίγουμε το ρολό με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το κόβουμε σε φέτες στο μέγεθος που θέλουμε.

Τις κόβουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρο.

Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα στο μπεν μαρί και στο τέλος προσθέτουμε και το ηλιέλαιο να γυαλίσει.

Βουτάμε τις φέτες στη σοκολάτα με μια λεπτή λαβίδα και τις κουνάμε για να σχηματιστούν κύματα στην επιφάνεια.

Τις απλώνουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα.

Τις βάζουμε στο ψυγείο και τις αφήνουμε για 1 ώρα.

Αν θέλουμε τις τυλίγουμε σε ριζόχαρτο ή τις βάζουμε σε μεταλλικό κουτί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !