Νοιώθουμε συνεχώς κουρασμένοι … τι κάνουμε;

Tips

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας θέλει να τρέχουμε συνεχώς, ο χρόνος δεν φθάνει και το άγχος μας κυριεύει… Έτσι στο τέλος της ημέρας, να νιώθουμε εξουθενωμένοι, χωρίς ενέργεια και το μόνο που θέλουμε είναι να σωριαστούμε στον καναπέ… χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Πριν ξεπεράσετε τα όρια και αρχίσουν να διαταράσσονται «οι ισορροπίες» ακολουθήστε 4 συμβουλές μας:

Βάλτε πρόγραμμα

Κάνετε μια λίστα προτεραιοτήτων και κάθε ημέρα γράφετε τα πιο σημαντικά θέματα και επικεντρωθείτε σε αυτά ώστε να ανταποκριθείτε καλύτερα. Μην ξοδεύεστε στα επουσιώδη…

Ζητείστε βοήθεια… δεν είναι ντροπή

Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι μόνοι σας δεν χρειάζεται να πιέζεστε … ίσως ο σύντροφός σας, οι φίλοι σας, οι συνάδελφοι, η οικογένειά σας μπορούν να σας βοηθήσουν και σίγουρα κανείς δεν θα σκεφτεί ότι δεν είστε «δυνατοί». Επιλέξτε κατά περίπτωση σε ποιόν από όλους θα είναι πιο εύκολο.

Δώστε προσοχή στη διατροφή σας

Προσπαθήστε να είναι ισορροπημένα τα γεύματά σας. Αποφύγετε τα πλούσια γεύματα ή δείπνα, που εντείνουν την κούραση και φέρνουν υπνηλία. Πείτε όχι στη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη γιατί ανεβάζουν γρήγορα τα επίπεδα ενέργειας αλλά μετά από λίγο η ενέργεια … εξατμίζεται και νιώθουμε ακόμα πιο εξαντλημένοι.

Στην ενότητα «Ζούμε Ωραία» θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τροφές που χαρίζουν ευεξία.

Αρχίστε να περπατάτε… τουλάχιστον

H γυμναστική ρυθμίζει το κυκλοφορικό και βελτιώνει τη διάθεσή μας, καθώς αυξάνει την έκκριση ενδορφινών, που ευθύνονται για την αίσθηση ευφορίας. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης είναι ωφέλιμη, αποφύγετε όμως την έντονη γυμναστική τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε. Ένας περίπατος στη φύση θα είναι ευεργετικός για τον οργανισμό σας, αν μάλιστα είναι με αγαπητά πρόσωπα είναι βάλσαμο …

Mια ακόμα ιδέα είναι να εγγραφείτε σε κάποιο σύλλογο και να αρχίσετε να ασχολείστε με κάποιο ομαδικό σπορ. Όπως η κωπηλασία… έτσι θα αποκτήσετε και καινούργιους φίλους.

 

Προηγούμενο άρθροΜπάρες με Βρώμη και Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚέικ Προβηγκίας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !