Νοοdles με κοτόπουλο και λαχανικά

Tips

Η κινέζικη κουζίνα έχει κατακτήσει τις καρδιές μας. Μια κλασική και συνάμα εύκολη συνταγή που αρέσει πολύ είναι τα noodles με κοτόπουλο και λαχανικά. Μπορούμε να φτιάξουμε επίσης συνταγές μόνον με λαχανικά για τους vegetarians ή με χοιρινό ή ακόμα με μοσχάρι αλλά και συνδυασμούς. Το σησαμέλαιο είναι καλύτερο για να χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη συνταγή γιατί χαρίζει επιπλέον άρωμα. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη σάλτσα επιλογής μας αντί για την γλυκόξινη.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολο

Νοοdles με κοτόπουλο και λαχανικά

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά για 2 άτομα

200 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κομμάτια

300 γρ. noodles, βρασμένα

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. σόγια sauce

Ελαιόλαδο και σησαμέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε στικς

1 καρότο, κομμένο σε στικς

4 κ.σ. λάχανο, κομμένο σε κομμάτια

2 κ.σ. σόγια

80 ml γλυκόξινη σάλτσα

4 κ.σ. νερό εμφιαλωμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τη σόγια, το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα, ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο, το κρεμμύδι και το λάχανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα noodles, τη γλυκόξινη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση, ανάλογα με την ένδειξη που υπάρχει στη συσκευασία.

Σερβίρουμε σε πιάτα.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα noodles με σουσάμι για extra γεύση.

Προηγούμενο άρθροTips για να μειωθεί η τριχόπτωση
Επόμενο άρθροAριάνι με αγγούρι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !