Aριάνι με αγγούρι

Tips

Το αϊράνι ή αριάνι είναι επίσης γνωστό και σαν οξύγαλα ή ξινόγαλο. Είναι ένα ρόφημα που προέρχεται από τη διαδικασία ζύμωσης του γάλακτος και ανήκει στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων, που εμφανίζουν ιδιαίτερες οργανοληπτικές και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Χρησιμοποιείται σε ροφήματα, σε smoothies αλλά και σε σφηνάκια, ιδιαίτερα γευστικά.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης 30 λεπτά / Πολύ εύκολο

Αριάνι με αγγούρι

Υλικά για 4 άτομα

3 μέτρια αγγούρια

200 ml. αριάνι

2-3 σκελίδες σκόρδο

4 κλωναράκια άνηθο

12 φύλλα δυόσμο

1 κούπα ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Kόβουμε τα αγγούρια σε μικρά κυβάκια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε το σκόρδο.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο,  το δυόσμο και τα βάζουμε όλα στο μπολ με τα αγγούρια.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το αριάνι και ανακατεύουμε καλά.

Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται κάποια βελτίωση η γεύση.

Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά, αν θέλουμε λίγο να δροσίσει.

Σερβίρουμε σε μικρά ποτήρια και διακοσμούμε με φέτες αγγουριού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !