Ντάκος φάβας Σχοινούσας με σάλτσα ρόκας

Tips

Η κουζίνα του καλοκαιριού «απαιτεί» εύκολες, ανάλαφρες και συνάμα θρεπτικές γευστικές δημιουργίες. Η φάβα είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και έτσι όπως την συνθέτει η ευφάνταστη cheffe μας, είναι εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη. Η κάπαρη της επίσης της πάει πολύ και την πρόσθεσα στο δικό μου πιάτο.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Ντάκος φάβας Σχοινούσας με σάλτσα ρόκας

Από την executive chef Ευδοκία Δεσποτίδου εστιατόριο Deli, Σχοινούσα

Yλικά για 2 άτομα

250 γρ. φάβα Σχοινούσας, βρασμένη

1 μεγάλο κριθαρένιο παξιμάδι

2 κ.σ. ούζο

1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη

λίγο γλυκάνισο

ελαιόλαδο εκλεκτό

αλάτι θαλασσινό

Για τη σάλτσα ρόκας

10 φυλλαράκια ρόκας

100 ml ελαιόλαδο

λίγο αλάτι θαλασσινό

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ θρυμματίζουμε το παξιμάδι και το βρέχουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το ούζο.

Πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Στρώνουμε το παξιμάδι σε φόρμα ή τσέρκι για να δημιουργήσουμε τη βάση και πιέζουμε για να σταθεί.

Πάνω από το παξιμάδι ρίχνουμε την ντομάτα,  ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτι.

Προσθέτουμε τη φάβα πιέζοντας ελαφρά την επιφάνεια της ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρόκας.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα φύλλα ρόκας, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Περιχύνουμε τον ντάκο με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή κυβάκια ντομάτας ή φρέσκια ρίγανη και θρούμπη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !