Σπιτικό παγωτό φράουλα

Τα μυστικά των Chef

Το καλωσόρισμα του καλοκαιριού ήταν άρρηκτα δεμένο με παγωτό φράουλα, που ήταν τόσο εύκολο που το φτιάχναμε τα παιδιά με την επίβλεψη της μαμάς βέβαια…

Η νοστιμιά του ξυπνά αναμνήσεις … και είναι τόσο νόστιμο και δροσερό.

Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά Χρόνος ψύξης 6 ώρες

Σπιτικό παγωτό φράουλα

Υλικά για 6 άτομα

300 γρ. φρέσκες φράουλες

150 γρ. ζάχαρη

180 γρ. νερό εμφιαλωμένο

1 βανιλίνη

80 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Τρόπος παρασκευής

Στο μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες, αφού έχουμε αφαιρέσει το φύλλο και το κοτσανάκι.

Τις πολτοποιούμε χωρίς να λιώσουν εντελώς.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.

Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,

Προσθέτουμε τον πολτό φράουλας.

Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος που καλύπτεται από καπάκι ειδικό για κατάψυξη.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει καλά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανιλίνη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη.

Μόλις η θερμοκρασία του μείγματος στο ψυγείο πέσει κάτω από 8ο C προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε στην κατάψυξη το παγωτό και ανά 30 λεπτά το χτυπάμε με το σύρμα. Η διαδικασία γίνεται για 5 φορές.

Αφήνουμε το μπολ καλυμμένο στην κατάψυξη όλη νύχτα και αφού παγώσει καλά σερβίρουμε.

Συνταγή από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !