Χαμογελώντας περνάμε πιο ευχάριστα στην εργασία μας

Tips

Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι πάντα εύκολο να χαμογελάμε και να έχουμε ωραία διάθεση είτε με τους συναδέλφους, είτε με τους προϊσταμένους. Κάποιες φορές απογοητευόμαστε γιατί δεν πετύχαμε το στόχο μας, κάποιες φορές νοιώθουμε αδικημένοι … Υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσουμε και να προσπαθήσουμε να περνάμε θετικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και τότε όλα θα γίνουν «δια μαγείας» πιο εύκολα. Το χαμόγελο είναι το κλειδί… που ανοίγει πόρτες που μοιάζουν ερμητικά κλειστές.

Μην συγκρίνετε ποτέ τον εαυτό σας με τους άλλους

Μείνετε εστιασμένοι στον εαυτό σας, στους στόχους σας, στις επιτυχίες σας  και στα καλύτερα που προσμένετε ότι θα έρθουν και μην κάνετε συγκρίσεις μειώνοντας τον εαυτό σας. Αυτό μόνον εποικοδομητικό για εσάς δεν θα είναι.

Μην πυροδοτείτε εντάσεις

Σίγουρα στον εργασιακό χώρο θα υπάρχουν εντάσεις, διαφωνίες με συναδέλφους ή προϊσταμένους μην είστε επιθετικοί, γιατί θα μετανιώσετε σίγουρα την επόμενη. Σκεφθείτε πριν μιλήσετε…Μια επίθεση μπορεί να βλάψει καίρια την «εικόνα» σας.

Προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και ίσως το χιούμορ και μια καλή κουβέντα ανατρέψουν το κλίμα υπέρ σας. Διατηρείστε το χαμόγελό σας και κερδίστε χρόνο. Αύριο θα είναι μια καινούργια ημέρα.

Η αξία και οι ικανότητες δεν συνυπάρχουν πάντα με την ιεραρχία…

Το να κατέχει κάποιος μια υψηλή θέση δεν σημαίνει ότι είναι άτομο μεγαλύτερης αξίας από εσάς. Η αξία άλλωστε δεν καθορίζεται από την θέση του στην εταιρία. Κάποιες φορές μπορεί το έργο σας στον εργασιακό χώρο να αμφισβητηθεί, δεν σημαίνει ότι είστε άτομο χωρίς αξία… Μείνετε μακριά από αρνητικές σκέψεις για το άτομό σας. Συνεχίστε να βλέπετε τη ζωή με χαμόγελο…

Μην βλέπετε αρνητικά την πίεση για καλύτερα αποτελέσματα…

Δείτε θετικά την πίεση στον εργασιακό χώρο για αύξηση της παραγωγικότητας. Εσείς πρέπει να προσπαθείτε να φθάσετε όλο και πιο ψηλά.Τα θετικά αποτελέσματα χαρίζουν αυτοπεποίθηση και το εργασιακό περιβάλλον θα γίνει συμμέτοχος και στη δική σου προσπάθεια.

Μην φοβάστε τις αλλαγές και την ανάθεση νέου αντικειμένου

Η ρουτίνα είναι άνετη σε καθημερινή βάση, αλλά παράλληλα είναι και βαρετή, σας κάνει να πλήττετε. Μην διστάσετε να προτείνετε πράγματα και πρωτοβουλίες ή να αποδεχθείτε με χαρά την ανάθεση νέου αντικειμένου. Σίγουρα αυτή η προσαρμοστικότητα θα εκτιμηθεί από τους προϊσταμένους σας. Δείτε το σαν ευκαιρία…

Μάθετε να αποσυνδέεστε

Όταν επιστρέφετε από το γραφείο μην μεταφέρετε τα προβλήματα στο σπίτι. Μπορεί να επηρεαστείτε αρνητικά από ανθρώπους σου που δεν έχουν πλήρη αντίληψη του εργασιακού σου χώρου και των γεγονότων. Θέσε εσύ τα όριά σου μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Εννοείτε ότι το ίδιο κάνουμε και αντιστρόφως δεν μεταφέρουμε προβλήματα προσωπικά μας στην εργασία μας.

Ανακαλύψτε ενδιαφέροντα και ελάτε κοντά στους συναδέλφους…

Στην εργασία σου σίγουρα θα υπάρχουν άτομα πολύ ενδιαφέροντα. Αφιέρωσε χρόνο να συζητήσεις και άλλα πράγματα, γνώρισέ τους καλύτερα. Μπορείς να μοιραστείς ένα γεύμα, κάνε ένα διάλειμμα για καφέ. Σίγουρα έχεις ανάγκη από μικρές ανάπαυλες δες κάποιες φωτογραφίες ταξιδιών, αγαπημένων σου προσώπων που έχεις αποθηκευμένες στο κινητό σου. Τα μικρά καθημερινά πράγματα χαρίζουν μικροχαρές… και ξεκίνα με άλλο ρυθμό.

Ονειρεύεστε διακοπές … αρχίστε να τις οργανώνετε

Έστω και αν οι διακοπές είναι μακριά… ακόμα, εσείς σκεφθείτε πως θα τις οργανώσετε καλύτερα. Κάνετε ότι πιο ευχάριστο την διάρκεια του διαλλείματος είναι ένας τρόπος να μειώσετε το άγχος, αν νοιώθετε να καταρρέετε από τις πολλές εκκρεμότητες στη δουλειά σας.

Πάντα στο γραφείο να έχετε ένα αντικείμενο που να ξυπνά αναμνήσεις ευχάριστες μια μολυβοθήκη … την κούπα του καφέ σας…

Ζήστε υγιεινά για να είστε δυνατοί

Για να νοιώθετε καλά και στο γραφείο πρέπει να «υιοθετήσετε»  ένα μοντέλο υγιεινής ζωής. Να κοιμάστε καλά, να τρέφεστεα με φρούτα και λαχανικά και να γυμνάζεστε. Η ευεξία θα φέρει θετικά αποτελέσματα και στην εργασία σου.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !