Χταπόδι στη λαδόκολλα

Τα μυστικά των Chef

Αγαπημένη γεύση της θαλασσινής κουζίνας… Μια γευστική δημιουργία που γίνεται τόσο εύκολα και είναι τόσο νόστιμη. Για μεγαλύτερη ευκολία ζητείστε από το ιχθυοπωλείο να σας καθαρίσουν και να κόψουν το χταπόδι. Στην πανέμορφη Σίκινο δοκίμασα τη συνταγή και από τότε το φτιάχνω συχνά. Αντικαθιστώ όμως τη ζάχαρη και το ξύδι με 1 ποτήρι κρασί μαυροδάφνη και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος 2 ώρες Πολύ εύκολη

Χταπόδι στη λαδόκολλα

Υλικά για 4 άτομα

1 χταπόδι ολόκληρο περίπου 1.200 γραμμάρια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

3 κ.σ. ζάχαρη

2 φύλλα δάφνη

Φρέσκια ρίγανη ή αποξηραμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε το χταπόδι και το καθαρίζουμε προσεκτικά.

Κόβουμε τα πλοκάμια και τα αφήνουμε ολόκληρα.

Απλώνουμε σε ταψί 2 φύλλα λαδόκολλα και βάζουμε επάνω το χταπόδι.

Το περιλούζουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το πιπέρι το χταπόδι και κρύβουμε μέσα στα πλοκάμια τη δάφνη.

Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν φάκελο και δένουμε με σπάγγο μαγειρικής.

Βάζουμε το πακετάκι σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 2 ώρες.

Ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό.

Σερβίρουμε με σαλάτα πράσινη ή πατατούλες φουρνιστές.

Η Παναγιά Παντοχαρά, εδώ ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης δοξάζοντας τον Δημιουργό έγραψε «Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μην σε βλέπουμε…»

Συνταγή από το μεζεδοπωλείο Κάπαρη, Σίκινος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !