Ντοματίνια Καπρέζε

Tips

Μια νόστιμη και πανεύκολη σαλάτα για ελαφρύ γεύμα ή βραδινό. Τα ντοματάκια ήταν βιολογικά όπως και η ρόκα και ο βασιλικός όλα από το μποστάνι του βραβευμένου ξενοδοχείου Νεφέλη, στην πανέμορφη Χώρα της Σκύρου. Εδώ η γαστρονομία ξεκινά από το πρωί και εξελίσσεται μέχρι το δείπνο και τα πάντα προσεγμένα…

Το πέστο βασιλικού μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας ή να το αγοράσετε για μεγαλύτερη ευκολία.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Ντοματίνια Καπρέζε

Από τον Γιώργο Καρποδίνη, executive chef Εfrosini restaurant, Hotel Nefeli Skyros

Yλικά για 4 άτομα

20 ντοματίνια δροσερά, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. πέστο βασιλικού

10 τυράκια μοτσαρέλας

1 σφηνάκι ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φυλλαράκια ρόκας

Φυλλαράκια βασιλικού

Τρόπος παρασκευής

Αραιώνουμε σε ένα μπολ το πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ντοματάκια και τα μαρινάρουμε στο πέστο βασιλικού και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα μικρά τυράκια μοτσαρέλας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διακοσμούμε και με φυλλαράκια ρόκας και στη μέση βάζουμε μια κορυφούλα βασιλικού.

Προηγούμενο άρθροΝτάκος χαρουπιού
Επόμενο άρθροΓαρίδες πανέ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !