Μια γευστική δημιουργία καλοκαιρινή και πανεύκολη για να συνοδεύσουμε το κρασί ή το τσίπουρο.
Εμείς τις απολαύσαμε στη Σκύρο, της ομορφιάς και της θαλασσινής κουζίνας σε μαγευτική ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου Νεφέλη, στη Χώρα.
Οι θάλασσες της Σκύρου εντυπωσιάζουν για τα κρυστάλλινα νερά τους
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο
Γαρίδες πανέ
Από τον Γιώργο Καρποδίνη, executive chef restaurant Efrosini, Nefeli Hotel, Σκύρος
Υλικά για 4 άτομα
24 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
10 κ.σ. πάνκο
4-5 αυγά
Ηλιέλαιο
Μαγιονέζα
100 γρ. frakes παρμεζάνας
Χαβιάρι ή μπρικ επιλογής μας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
Φέτες λεμονιού κομμένες στη μέση
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφήνουμε μόνον την ουρίτσα.
Με μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι που υπάρχει στην πλάτη της γαρίδας και τις πλένουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πάνκο και στο άλλο τα αυγά, που έχουμε χτυπήσει.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες.
Περνάμε διαδοχικά τις γαρίδες από το μπολ με το πάνκο και αμέσως μετά από τα αυγά.
Σε βαθύ τηγάνι έχουμε βάλει ηλιέλαιο και όταν ζεσταθεί αρκετά τηγανίζουμε τις γαρίδες, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Σε πιατέλα έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και αραδιάζουμε τις γαρίδες, για να κρατήσει το λάδι.
Φινίρουμε το πιάτο στη βάση κάθε γαρίδας βάζουμε ένα κομμάτι φέτα λεμονιού, τις γαρίδες με μαγιονέζα, που έχουμε προσθέσει το αυγουλάκια ρέγγας ή το μπρικ.
Φινίρουμε με παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.