Ντάκος χαρουπιού

Tips

Μια δροσερή γευστική δημιουργία καλοκαιρινή, με χρώμα, άρωμα και γεύση ανεβαστική. Μια παρεΐστικη σαλάτα που απολαύσαμε στο υπέροχο ξενοδοχείο Νεφέλη, δίπλα στην πισίνα.

Αεράκι καλοκαιρινό και γεύση καθαρά ελληνική… και η Σκύρος από τα πιο όμορφα νησάκια.

Χρόνος 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Ντάκος χαρουπιού

Από τον Γιώργο Καρποδίνη, executive chef restaurant Efrosini, Hotel Nefeli, Xώρα Σκύρου 

Yλικά για 2 άτομα

150 γρ. ντακάκια χαρουπιού

1 μέτρια ντομάτα ώριμη δροσερή, τριμμένη

1 ντομάτα δροσερή, κομμένη καρέ

Ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.σ. κάπαρη

4-5 Ελιές Καλαμών

150 γρ. ξινοτύρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρίγανη ξερή και φρέσκη

Τρόπος παρασκευής

Μουλιάζουμε ελαφρά σε τρεχούμενο νερό τα ντακάκια χαρουπιού.

Τα βάζουμε σαν βάση σε ένα τσέρκι.

Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη ντομάτα, πάνω στα ντακάκια καλύπτοντας το μισό τσέρκι.

Προσθέτουμε τα καρέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο κάπαρη, ρίγανη και αλάτι.

Στην επιφάνεια της ντομάτας βάζουμε ξινοτύρι και στρώνουμε την επιφάνεια.

Αφαιρούμε το τσέρκι.

Φινίρουμε το πιάτο με καρέ ντομάτας, φρέσκια ρίγανη, ελίτσες και ελαιόλαδο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !