Ούζο και τσίπουρο «ελληνικά» με τη σφραγίδα της Ε.Ε

Tips

Το ελληνικό καλοκαίρι ξεκινά με ούριο άνεμο και αναγνωρίσεις. Τα κατεξοχήν ελληνικά ποτά της παρέας, της ραστώνης και των θαλασσινών μεζέδων το ούζο και το τσίπουρο ή τσικουδιά απέσπασαν για την ελληνικότητά τους την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έτσι πήραν «πράσινο φως» για την καταχώρισή τους σαν Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Πλέον η ελληνικότητά τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και θα τα απολαμβάνουμε όπως εμείς ξέρουμε… χαλαρά δίπλα στη θάλασσα.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Νίκος Καλογιάννης, Πρόεδρος του Σύνδεσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων ποτών, μας ενημερώνει ότι η έγκριση δόθηκε, μετά από προσπάθειες ετών του Συνδέσμου, της ΕΝΑΠΑΠΕ και των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα ελληνικά προϊόντα μας «Ούζο» και «Τσίπουρο / Τσικουδιά» ισχυροποιούνται πλέον ακόμη περισσότερο στις διεθνείς αγορές, και αυτό γιατί θα μπορούν να απολαμβάνουν προστασίας στα συμβαλλόμενα στη Διεθνή Συμφωνία της Λισαβόνας κράτη, όπως ακριβώς προστατεύονται και στην Ε.Ε. Επίσης, αποκτούν σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα σε συνομιλίες της Ε.Ε. με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων. Πλέον δεν θα μπορεί εύκολα να εξαιρεθούν από συνομιλίες και συμφωνίες»

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !