Το Aperol και το διάσημο cocktail Aperol Spritz

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το θαυμαστό ιταλικό Aperol έχει τη δική του ιστορία να μας διηγηθεί … Γέννημά του είναι το απόλυτο καλοκαιρινό cocktail Aperol Spritz, που ψηφίστηκε σαν το δημοφιλέστερο απεριτίφ του πλανήτη. Ταιριάζει με όλα, είναι για όλους και είναι ευπρόσδεκτο όλες τις ώρες.

Ας αρχίσουμε από την ιστορία του … πριν πάμε στην αυθεντική Βενετσιάνικη συνταγή.

Το Aperol, είναι ένα λικέρ με γεύση γλυκόπικρη. Η σύνθεσή του βασίζεται σε ιταλικά βοτάνια όπως η τζεντιάνα, το ραβέντι και η κιγχόνη και έχει εκχύλισμα πορτοκαλιού που δίνει το ιδιαίτερο άρωμα. Την επίσημη εμφάνισή του έκανε για πρώτη φορά στην Padova το 1919.

Κατά την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου αυστριακοί στρατιώτες, που ήταν στην Ιταλία, ήθελαν να πιούν κάτι πιο ελαφρύ από τα δυνατά για αυτούς κρασιά της βόρειας Ιταλίας. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν συνηθισμένοι στις μπύρες. Η περιοχή της Βενετίας φημίζεται για το αφρώδες prosecco της και έτσι με την προσθήκη του πικρού λικέρ Aperol γεννήθηκε το cocktail spritz που λάτρεψαν και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Διάσημο έγινε τη δεκαετία του 1950, αφού οι ιταλοί το φινίρισαν προσθέτοντας σόδα, πάγο μαζί με το prosecco καθώς και φέτες ή εκχύλισμα πορτοκαλιού. Το cocktail αυτό εξελίσσεται συνεχώς και γίνεται όλο και καλύτερο.

Τα τελευταία 16 χρόνια η Campari έχει τα δικαιώματα και οι πωλήσεις του trendy Aperol Spritz εκτοξεύονται… Φυσαλίδες και πινελιές πορτοκαλιού, δροσιά και φρεσκάδα το καθιέρωσαν σαν το απεριτίφ για κάθε στιγμή, το τέλειο καλωσόρισμα του καλοκαιριού και όχι μόνον. Δένει αρμονικά ακόμα και με πίτσα ή χαβιάρι… δηλαδή ταιριάζει με όλα.

Το ιστορικό καφέ της Piazza San Marko, Βενετία

Η αυθεντική συνταγή από το ιστορικό Caffe Florian της Βενετίας, από το 1720

Υλικά

2 μεζούρες Aperol

3 μεζούρες prosecco

Σόδα

Φέτες πορτοκαλιού

Διαδικασία

Σε ένα ποτήρι του κρασιού βάζουμε παγάκια μέχρι τη μέση.

Προσθέτουμε το Aperol, το prosecco και συμπληρώνουμε με σόδα.

Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού και απολαμβάνουμε.

Το ιστορικό καφέ, η αίθουσα της γερουσίας

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !