Πανεύκολη Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Tips

Μια τυρόπιτα που αρέσει πολύ και θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά σας. Μια πανεύκολη πίτα για κάθε στιγμή της ημέρας από το πρωινό μέχρι ένα ελαφρύ πρωινό.

Αν θέλετε να την κάνετε ακόμα πιο νόστιμη μπορείτε να προσθέσετε και 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μπέικον.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη

ΠανεύκοληΤυρόπιτα χωρίς φύλλο

Από την Τάτα Χατζηαρβανίτη, μαγείρισσα  

Υλικά για 1 ταψί

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό

2 μεγάλες κούπες καλαμποκάλευρο

1 κ.γ. γεμάτο baking powder

1 μεγάλη κούπα τυρί φέτα, σπασμένο

1 μεγάλη κούπα κίτρινα τυριά, γραβιέρα ή κασέρι ή πεκορίνο ή μετσοβόνε

1 κ.γ. δυόσμο, αποξηραμένο

Ελάχιστο αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα.

Σε λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα της τυρόπιτας.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς να σκεπάσουμε την πίτα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !