Πασχαλινά αυγά αριστουργήματα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Φέτος θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Επιλέγουμε κάτι πιο πρωτότυπο αν έχουμε περισσότερο χρόνο τώρα «που μένουμε σπίτι»

Έτοιμη η σύνθεση και  να το αποτέλεσμα

Μπορούμε να τα ζωγραφίσουμε αφού τα βάψουμε, μπορούμε να τα κάνουμε έργα τέχνης με κλωστές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικά όπως μαϊντανό, άνηθο, φυλλαράκια, δενδρολίβανο που τα εφαρμόζουμε στο αυγό και τυλίγουμε το κάθε ένα με τούλι πριν τα βάλουμε να τα βάψουμε με μπογιές έτοιμες ή φυσικές όπως ο κουρκουμάς, το παντζάρι, τα κρεμμύδια.

Κλωστές και έμπνευση

 

Βάφουμε τα αυγά με κλωστές

Υλικά

  • 1 ποτήρι ξύδι
  • Νερό
  • Κλωστές φλος για κέντημα σε διάφορα χρώματα
  • Αλουμινόχαρτο

Διαδικασία

  • Κόβουμε τις κλωστές σε μικρά κομμάτια και το αλουμινόχαρτο σε τετράγωνα κομμάτια, περίπου 15 εκ. ανάλογα με το μέγεθος των αυγών.
  • Βρέχουμε λίγο τα αυγά ώστε να κολλήσουν οι κλωστές στην επιφάνεια τους. Βάζουμε λίγες κλωστές μέσα στο αλουμινόχαρτο ότι χρώμα ή όποιο συνδυασμό μας αρέσει κάθε φορά. Βάζουμε επάνω το αυγό, σκεπάζουμε με λίγες κλωστές ακόμα και τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας μια μπάλα. Αν θέλουμε δένουμε τις κλωστές γύρω από τα αβγά ώστε να δημιουργήσουμε σχέδια της αρεσκείας μας.
  • Βάζουμε τα αυγά σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Έτσι δεν χρειάζεται βαφή, θα βγάλουν χρώμα οι κλωστές.
  • Βγάζουμε τα αυγά από το νερό και όταν κρυώσουν τα ανοίγουμε και αφαιρούμε τις κλωστές. Τα γυαλίζουμε με λαδωμένο πανάκι.
Μικρά μυστικά

Δημιουργούμε διάφορα χρώματα ενώνοντας κλωστές διαφορετικού χρώματος όπως: Kόκκινο+κίτρινο=πορτοκαλί , κόκκινο+πράσινο= καφέ, μπλε+κόκκινο=πράσινο

Ζωγραφίζουμε και παίζουμε

Συνθέσεις με τη δική μας υπογραφή άξιες να αγαπηθούν και να εκτιμηθούν από τους φίλους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !