Πασχαλινά αυγά έργα τέχνης

Tips

Ο γητευτής της σοκολάτας, ο Γάλλος Pierre Hermé βρήκε και πάλι τον τρόπο να μας εντυπωσιάσει. Έτσι για την πασχαλινή του συλλογή Origines, δηλ. προελεύσεις, ο Pierre μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μυστηριώδη κόσμο των προκολομβιανών πολιτισμών.

Πηγή έμπνευσης, μια ιστορία 3000 ετών απίστευτης καλλιτεχνικής ποικιλομορφίας αινιγματικής. Ο αγαπημένος μας Pierre, ο Picasso της ζαχαροπλαστικής, είναι μαγεμένος από τη σοκολάτα και τις περιοχές που γεννιέται το κακάο. Το σίγουρο είναι ότι διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με τη σοκολάτα και οι δημιουργίες με αυτό το κρεμώδες, τραγανό, τρυφερό, πληθωρικό υλικό, απαιτούν αφοσίωση και βαθιά τεχνογνωσία. Τα σοκολατένια έργα του αποτελούν πηγές μοναδικών εμπειριών… που μας τις προσφέρει πλουσιοπάροχα.

co Pierre Hermé

Ο Pierre Hermé δημιουργεί μια μαγευτική πασχαλινή συλλογή, στα όρια του ιερού, όπου κάθε κομμάτι αγγίζει τη φαντασία. Τα αυγά «Γιουκατάν», από μαύρη σοκολάτα του Μπελίζ, με 64% κακάο. Πρόκειται για επιβλητικά εξαιρετικά κομμάτια, που συμβολίζουν την μυστηριακή κουλτούρα των Μάγια. Τα γλυπτά αυγά χωρίζονται σε 6 μέρη και μαρτυρούν ωδή στην αρχαιολογία αλλά και στη τέρψη του ουρανίσκου.

co Pierre Hermé

Το αυγό «Αποτυπώματα» προσκαλεί ένα πλήθος χαραγμένων προσώπων να εκτεθούν αρνητικά στο υλικό. Αποτυπώματα με μοναδικά σχήματα εμπνευσμένα από  γλυπτές μάσκες της προκολομβιανής τέχνης, είναι σκαμμένα στον σοκολατένιο φλοιό, από καθαρή μαύρη σοκολάτα του Μπελίζ ή σοκολάτα γάλακτος. Επίσης το ημερολόγιο των Ατζέκων και τα γραφήματά τους σε σοκολάτα είναι μοναδικά.

Το αυγό «Πέτρα του ήλιου», της πρώτης φωτογραφία μας, είναι το επίκεντρο της τέχνης των Αζτέκων, η Sun Stone ή Aztec Calendar είναι ένα αριστούργημα βάρους σχεδόν 24 τόνων που εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας στην Πόλη του Μεξικού. Το  πέτρινο αυτό γλυπτό, ο Pierre Hermé αναπαράγει με σοκολάτα και είναι αυτό που χαριτολογώντας αποκαλεί επίπεδο αυγό.

Τα αυγά έργα τέχνης του Pierre Hermé μπορείτε να τα παραγγείλετε και διαδικτυακά…

co Jean-Paul Hévin

Ένας άλλος μεγάλος γάλλος ζαχαροπλάστης ο Jean-Paul Hévin, μύστης της σοκολάτας, ονοματίζει τις πασχαλινές του δημιουργίες «Γιατί όχι;» και είναι υπέροχες με την αυθάδεια μιας ιδέας ασυνήθιστης, έχουν χιούμορ, είναι παιχνιδιάρικες και κρύβουν την έκπληξη ενός πρωτότυπου συνειρμού.

co Jean-Paul Hévin

Μια κότα βάρκα, ένα ψάρι που θέλει κουπί για να κολυμπήσει, μια κουκουβάγια πειρατής, μια ροζ πάπια, μια γκρίζα γάτα, μια χελώνα πράσινη με παπιγιόν…

co Jean-Paul Hévin

Τα αυγά φόρο που αποτελούν φόρο τιμής στην παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη  Kintsugi, “χρυσή ένωση” στα Ιαπωνικά, που επιτρέπει την αποκατάσταση σπασμένων αντικειμένων, καλύπτοντας τις ρωγμές με χρυσό .

Η τάση των αυγών φέτος…

Η τάση θέλει τα πασχαλινά αυγά και τις σοκολατένιες δημιουργίες  πολύ διαφορετικές, σκερτσόζικες, χαρούμενες με πολύ χρώμα, με εκλεκτές σοκολάτες και ζαχαρόπαστα.

 

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι το  αυγό συμβολίζει τη γονιμότητα τη δημιουργία, αλλά και την αναγέννηση της φύσης και του κόσμου. Οι πασχαλινές δημιουργίες αποκτούν ενδιαφέρον αφού έχει κάτι να σου διηγηθούν…

Από παραμύθια και τους Μύθους του Αισώπου, μέχρι  σύγχρονες περιπέτειες με γοργόνες, πειρατές, αλλά και φαντάσματα. Έμφαση δίνεται στις αναπαραστάσεις ζώων από σκαντζόχοιρους, προβατάκια, αλλά και δεινόσαυρους.

Πολλές φορές το αυγό αντικαθίσταται με πλάκες σοκολάτας και παραστάσεις από ζαχαρόπαστα. Είναι τόσο χαρούμενα … που σου ανοίγουν την καρδιά. Άλλωστε έκδηλη είναι η ανάγκη μας για περισσότερο χρώμα, φως, κίνηση, παιχνίδι και χαρά …στη ζωή μας.

Καλή Ανάσταση!

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !