Πασχαλινά κουλουράκια της Λήμνου 

Τα μυστικά των Chef

Μια αυθεντική γεύση νησιώτικη που ενθουσιάζει. Είναι όμορφο το Πάσχα να δοκιμάζουμε διαφορετικά κουλουράκια από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα νησιώτικα είναι αρωματικά, με τόνους βανίλιας αλλά και πορτοκαλιού και γεύση εξαιρετική και μοιάζουν με ανοικτόχρωμα τσουρεκάκια. Η συνταγή είναι της χαρισματικης μαγείρισσας Φωτεινής Κασσαβέτη.

Πασχαλινά κουλουράκια της Λήμνου

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

250 γρ. βούτυρο εκλεκτό

450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 αβγά

1 ποτήρι γάλα

1 φακελάκι αμμωνία

1 κ.γ. βανίλια

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο ή πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι «να αφρατέψουν».

Χωρίζουμε τα αβγά και ρίχνουμε έναν ένα τους κρόκους στον κάδο χτυπώντας απαλά.

Σε καθαρό και στεγνό κάδο ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Την προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας με τη μαρίζ πολύ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.

Βράζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και, αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την αμμωνία, ανακατεύοντας καλά με κουτάλι.

Το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα στο κάδο, ανακατεύοντας απαλά.

Προσθέτουμε πρώτα το ξύσμα λεμονιού, ύστερα σιγά σιγά το αλεύρι και τη βανίλια και ζυμώνουμε καλά στο χέρι ή στο μίξερ.

Πλάθουμε σε μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !