Πασχαλινό cheesecake βανίλια

Τα μυστικά των Chef

Μια τούρτα γιορτινή με γεύση και άρωμα πασχαλιάς. Γίνεται εύκολα και θα σας αρέσει πολύ. Τα σοκολατένια και τα ζαχαρωτά αυγουλάκια δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά. Μπορείτε ακόμα να τη διακοσμήσετε την τούρτα με κουνελάκια ή κοτούλες. Η επιλογή δική σας. Ευχαριστούμε την χαρισματική Ester Clark, του Good Food, για την έξυπνη γλυκιά δημιουργία.

Xρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Eύκολο

Xρόνος παραμονής στο ψυγείο 8 ώρες

Yλικά για 10 άτομα

200 γρ. μπισκότα digestive

80 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

250 γρ. μικρά σοκολατένια αυγά

400 γρ. κρεμώδες τυρί Κατίκι Δομοκού ή Τσαλαφούτι

150 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα ή φυσική βανίλια ή βανιλίνη

400 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το φινίρισμα

Σοκολατένια και ζαχαρωτά αυγουλάκια

Τρόπος παρασκευής

 Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα digestive για 1 λεπτό.

Στη βάση στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 20 cm βάζουμε λαδόκολλα ή τη βουτυρώνουμε.

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε στη βάση της φόρμα πιέζοντάς τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τεμαχίζουμε τα σοκολατένια αυγούλακια και αφήνουμε 4 ολόκληρα για τη διακόσμηση.

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κρεμώδες τυρί, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε προσθέτουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Προσθέτουμε και τα σπασμένα σοκολατένια αυγά και ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.

Βγάζουμε από τη φόρμα προσεκτικά το cheesecake και το βάζουμε σε πιατέλα. Διακοσμούμε με τα σοκολατένια και τα ζαχαρωτά αυγουλάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !