Πάστα Φλώρα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το αγαπημένο γλυκάκι που συνοδεύσει τον καφέ ή το χυμό μας. Η πάστα φλώρα είναι μια τάρτα παραγεμισμένη με μαρμελάδα και σκεπασμένη με ένα πλέγμα από κορδόνια ζυμαρένια.

Το όνομά της προέρχεται από το ιταλικό «pasta frolla», που σημαίνει εύθρυπτη ζύμη. Στα ελληνικά παραφράστηκε σε φλώρα. Το γλυκάκι είναι ιδιαίτερα αγαπητό και το βρίσκουμε από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία μέχρι την Αργεντινή…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Εύκολο

Από τον περίφημο ζαχαροπλάστη Λεωνίδα Χάλαρη, Χώρα Τήνο

Υλικά για 4 – 6 άτομα 

700γρ.αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

300 γρ. ζάχαρη άχνη

350 γρ. μαργαρίνη ή μισό μισό και με βούτυρο

3-4 φρέσκα αυγά

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

150 γρ. μαρμελάδα σφιχτή που αγαπάμε βερίκοκο, βατόμουρο, φράουλα, μήλο

Τρόπος Παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και με το γάντζο τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενής και εύπλαστη ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 35 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη γεύση αρκεί να είναι σφιχτή για να «κρατηθεί» στο ψήσιμο.

Ρίχνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρες ατομικές ή οικογενειακή.

Κρατάμε λίγο από τη ζύμη για να κάνουμε κορδονάκια και να δημιουργήσουμε σχέδια στο επάνω μέρος της πάστα Φλώρα.

Προψήνουμε τη βάση της τάρτας για να είναι τραγανή σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200ο C για 15 λεπτά.

Γεμίζουμε τις ταρτούλες με την μαρμελάδα και δημιουργούμε με την ζύμη μας σχέδια διάφορα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε 180 -200ο C για 15 λεπτά ακόμα.

Αφαιρούμε τις φόρμες και βάζουμε τα γλυκάκια μας σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !