Πατάτες  βουνίσιες με γραβιέρα

Τα μυστικά των Chef

Μια λιχουδιά της βουνίσιας κουζίνας που αρέσει πολύ … Οι πατάτες με τη φλούδα τους ψήνονται ολόκληρες στο φούρνο και τηγανίζονται ελάχιστα για να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν χρώμα χρυσαφί. Δωρική κουζίνα με τοπική γραβιέρα και ανθό αλατιού από τις κρυφές «γούβες» του Κορινθιακού …

Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτές τις πατάτες «βομβάκια», μικρές βόμβες νοστιμιάς που τρώγονται σκέτες ή με αυγά τηγανιτά ή συνοδεύουν ψητά και κοκκινιστά κρέατα.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 1 ½ ώρα/ Εύκολο

Πατάτες  βουνίσιες με γραβιέρα

Από τη Θεοδώρα Τσαπόκου μαγείρισσα, Crystal Mountain Hotel, Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Υλικά για 4 άτομα

1 ½  κιλό πατάτες μέτριες

Ανθό αλατιού

Ελαιόλαδο

180 γρ. φλοίδες γραβιέρας

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το βουρτσάκι.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα  και αραδιάζουμε τις πατάτες.

Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 130ο C για 1 ½ ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στη φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρώμα χρυσαφί.

Αραδιάζουμε τις πατάτες σε τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, φλοίδες γραβιέρας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !