Πένες με κοτόπουλο και κρασί

Τα μυστικά των Chef

Mια γευστική δημιουργία νόστιμη, εύκολη που αρέσει σε όλους. Το μπέικον δίνει μια πικάντικη πινελιά και το καλαμπόκι χρώμα.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και πιπεριές όλων των χρωμάτων..

Νοστιμιά καλοκαιρινή με γεύση βελούδινη δένει αρμονικά με ένα δροσερό λευκό κρασί.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Πένες με κοτόπουλο και κρασί

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πένες

4 στήθη κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια

10 φέτες μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κομμάτια

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

400 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

4 κ.σ. καλαμπόκι, βρασμένο

500 ml  ζωμό κοτόπουλου

180 ml λευκό κρασί, μοσχοφίλερο

Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Eλαιόλαδο, εκλεκτό

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου καυτό.

Αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσει το κοτόπουλο και μόλις πάρει χρώμα και απορροφηθούν τα υγρά «σβήνουμε» με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακινώντας το τηγάνι.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε τις πένες al dente και 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Τις σουρώνουμε.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα βάζουμε τις πένες και τις περιχύνουμε με τη καυτή σάλτσα και τα κοτόπουλου.

Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή τυρί.

Συνταγή : από τη Δήμητρα Παπαστάμου, Ερατεινή Φωκίδας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !