Κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι μπύρας

Τα μυστικά των Chef

Μια αγαπησιάρικη γεύση της παρέας και της μπύρας… Ένα πιάτο πανεύκολο να γίνει που ταιριάζει με όλα. Μια δροσερή σκορδαλιά ή  τυροκαυτερή ή τζατζίκι χαρίζουν αρμονία. Φρεσκοτηγανισμένα και τραγανά καμωμένα με κουρκούτι «ζυμωμένο» με μπύρα που χαρίζει γεύση ξεχωριστή.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Εύκολη

Κολοκυθάκια τηγανιτά

Υλικά για 4 άτομα

10 μέτρια κολοκυθάκια φρέσκα

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

400 ml μπίρα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο

Για το φινίρισμα

Σκορδαλιά

Ντοματάκι

Πιπεριά καυτερή

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και πιπέρι.

Με το σύρμα το χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή, νερουλό χυλό χωρίς σβόλους.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή μέτριες.

Τα αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο λεμόνι και τα αφήνουμε να τα απορροφήσουν για 20 λεπτά.

Τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και βουτάμε μια μια φέτα κολοκύθι στο κουρκούτι.

Αμέσως τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι γυρίζοντας με λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σε πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια για να στραγγίσει το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα.

Μικρά μυστικά

Μόλις περάσουμε τα κολοκυθάκια με κουρκούτι τα τηγανίζουμε αμέσως.

Στην τηγανιέρα τα κολοκυθάκια γίνονται ακόμα πιο τραγανά.

Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο γραβιέρα, κεφαλοτύρι, πεκορίνο.

Συνταγή: από την ψαροταβέρνα «Τάκης», Παραλία Φούρκα Χαλκιδικής

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !