Ένα γρήγορο και εύκολο φαγάκι που αρέσει σε όλους. Το μπέικον του χαρίζει μια ωραία γεύση καπνιστού και η κρέμα γάλακτος του δίνει μια τη βελούδινη υφή στο κοτόπουλο.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές όλων των χρωμάτων για extra γεύση.
Η συνταγή δική σας…
Xρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Πολύ εύκολο
Πένες με κοτόπουλο και μπέικον
Από το εστιατόριο Ακταίον, Ναύπλιο
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. πένες
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλο φιλέτο, κομμένα σε κομμάτια
6 φέτες μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
250 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
100 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά ή κονσέρβας
100 ml λευκό κρασί, μοσχοφίλερο
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Eλαιόλαδο, εκλεκτό
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε βαθύ τηγάνι με ελάχιστο καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το μπέικον για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε πιπέρι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου καυτό και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βράσει το κοτόπουλο και μόλις πάρει χρώμα «σβήνουμε» με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακινώντας το τηγάνι.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με λίγο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες al dente.
Τις σουρώνουμε.
Ξεπλένουμε την κατσαρόλα βάζουμε τις πένες και ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου.
Ανακινούμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ή πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασο.