Πέστο πράσινης πιπεριάς superfood

Tips

Ένα vegan superfood πολύ νόστιμο, που γίνεται από πιπεριές Φλωρίνης, που αναπτύσσονται δίπλα στην Βεγορίτιδα, λίγο πριν πάρουν το γνωστό κόκκινο χρώμα.

Ωριμάζουν με το παιχνίδισμα των ηλιαχτίδων και ο Πέτρος Nαουμίδης, γνωστός και σαν «μύστης» της πιπεριάς της καλλιεργεί βιολογικά και είναι πολύ νόστιμες και χαρίζουν οφέλη στον οργανισμό μας.

Σερβίρουμε το πέστο αλείφοντάς το πάνω σε ψωμάκια, σε φετούλες μπακέτας ή συντροφεύοντας ψητά λαχανικά, σαλάτες και άλλες ευφάνταστες δημιουργίες.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι χρώμα πιπεριάς θέλουμε ή συνδυασμό αυτών για ένα απίθανο αποτέλεσμα.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά Πολύ εύκολο

Πέστο από πράσινη πιπεριά Φλώρινας

Από τον γνωστό παραγωγό Πέτρο Ναουμίδη, Αγ. Παντελεήμονας

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό πιπεριές Φλώρινας πράσινες μεγάλες

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, μόνον τα φύλλα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ίσως και λιγότερο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύδι δυνατό

3 κ.σ. κουκουνάρι

3 κ.σ. ηλιόσπορο

Ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 μπαγκέτα επιλογής μας

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα κοτσάνια και τους σπόρους.

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ή σε ταψάκι μέχρι να σκάσει η φλούδα της και τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.

Παράλληλα καβουρδίζουμε λίγο το κουκουνάρι και τον ηλιόσπορο.

Στο multi, χτυπάμε το βασιλικό και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το ξύδι, ελάχιστο αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχει την υφή της κρέμας.

Τέλος, προσθέτουμε το κουκουνάρι και τον ηλιόσπορο και ανακατεύουμε απαλά.

Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κόβουμε φέτες  μια μπαγκέτα, αν θέλουμε τις περνάμε και από το γκριλ και αλείφουμε το πέστο πιπεριάς.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί φέτα για μια ξεχωριστή γευστική πινελιά …

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !