Πλένονται τα Χαλάκια του Μπάνιου στο Πλυντήριο;

Tips

Η καθαριότητα του σπιτιού σας είναι αδιαπραγμάτευτη, ιδιαίτερα σε χώρους όπως το μπάνιο, όπου η υγιεινή είναι πρωταρχικής σημασίας. Τα χαλάκια που τοποθετούμε στο μπάνιο, δίπλα από την μπανιέρα, τη λεκάνη ή τον νιπτήρα μας προστατεύουν από την ολισθηρότητα του δαπέδου όταν είναι βρεγμένο ωστόσο γρήγορα μαζεύουν υγρασία και βρωμιά.  Ένα από τα συχνά ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αν μπορούν τα χαλάκια του μπάνιου να πλυθούν στο πλυντήριο.

Η απάντηση είναι ναι, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις.

Ελέγξτε την Ετικέτα

Πρώτο βήμα πριν τοποθετήσετε το χαλάκι στο πλυντήριο είναι να ελέγξετε τις οδηγίες πλυσίματος που βρίσκονται συνήθως στην ετικέτα. Κάποια υλικά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο και να χρειάζονται πλύσιμο στο χέρι.

Χρησιμοποιήστε το  Κατάλληλο Πρόγραμμα Πλυσίματος

Αν το χαλάκι μπορεί να μπει στο πλυντήριο, επιλέξτε ένα σύντομο πρόγραμμα πλυσίματος με χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι οι ίνες δεν θα υποστούν ζημιά από το έντονο πλύσιμο ή την υψηλή θερμοκρασία.

Αποφύγετε το Στύψιμο

Επειδή τα χαλάκια μπορεί να απορροφήσουν πολύ νερό και να γίνουν βαριά είναι σημαντικό να αποφεύγετε το γρήγορο στύψιμο γιατί ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στο χαλάκι ή ακόμα και στο πλυντήριο.

Χρησιμοποιήστε Κατάλληλο Απορρυπαντικό

Επιλέξτε ένα απορρυπαντικό που είναι κατάλληλο για το υλικό του χαλιού. Αποφύγετε τα πολύ δυνατά απορρυπαντικά ή λευκαντικά που μπορεί να προκαλέσουν ξεθώριασμα ή άλλες βλάβες.

Στεγνώστε Φυσικά

Μετά το πλύσιμο, να αφήνετε το χαλάκι να στεγνώσει φυσικά σε καλά αεριζόμενο χώρο. Η χρήση του στεγνωτηρίου μπορεί να προκαλέσει  συρρίκνωση ή φθορά στο κάτω μέρος του χαλιού που συχνά είναι από πλαστικό αντιολισθητικό υλικό.

Συχνότητα Πλυσίματος

Τα χαλάκια του μπάνιου θα πρέπει να πλένονται τακτικά για να αποφεύγονται η συσσώρευση βρωμιάς και η ανάπτυξη μικροβίων. Η συχνότητα εξαρτάται από τη χρήση και την υγρασία του χώρου, αλλά μια καλή πρακτική είναι κάθε δύο εβδομάδες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !