Με ποια κριτήρια να επιλέξετε τσάντα και κασετίνα για το παιδί σας

Tips

Το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει και αναμφίβολα, ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τους γονείς και παιδιά είναι η επιλογή της σχολικής τσάντας και της κασετίνας. Ποιος δεν θυμάται από τα δικά του παιδικά χρόνια τη λαχτάρα που ένιωθε μπροστά από τη βιτρίνα με τις σχολικές τσάντες, τις συνεννοήσεις με την παρέα για να αγοράσουν όλοι την ίδια τσάντα σε άλλο χρώμα ο καθένας, να βρουν ασορτί κασετίνες και μολύβια και τόσα άλλα…

Σήμερα τα πράγματα δεν είναι και πολύ διαφορετικά…Ας δούμε λοιπόν πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο εξοπλισμό για τον μικρό σας μαθητή!

Σχολική Τσάντα

Εργονομία και Άνεση: Η τσάντα πρέπει να είναι εργονομική, με επαρκή ενίσχυση στο πίσω μέρος και πλατιά, ρυθμιζόμενα λουριά για τους ώμους, ώστε να κατανέμεται ομοιόμορφα το βάρος. Αν το παιδί σας τώρα ξεκινάει τις μεγάλες τάξεις του δημοτικού προτιμήστε μια τσάντα με επιπλέον λουριά που δένουν γύρω από τη μέση για ακόμα καλύτερη κατανομή του αυξημένου βάρους των βιβλίων. Για τις μικρότερες τάξεις συστήνεται μια τσάντα με ροδάκια για να μην την κουβαλούν στην πλάτη, υπό την προϋπόθεση ότι το σχολικό συγκρότημα δεν θα έχει πολλά σκαλοπάτια.

Μέγεθος: Διαλέξτε μια τσάντα που να χωράει εύκολα τα βιβλία και τα τετράδια, χωρίς να τσαλακώνονται αλλά και χωρίς να είναι υπερβολικά μεγάλη.

Υλικό Κατασκευής: Προτιμήστε αδιάβροχα υλικά και ελαφριά, αλλά ανθεκτικά, ώστε η τσάντα να αντέχει στην καθημερινή χρήση και στις κακουχίες. Σημαντικό επίσης είναι να μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων.

Διαχωριστικά και Τσέπες: Είναι χρήσιμο να υπάρχουν διάφορα διαχωριστικά για βιβλία, τετράδια, σνακ και εξωτερική θέση για το νερό. Αν χρειάζεται, φροντίστε να έχει εσωτερική ενισχυμένη θέση για λάπτοπ ή τάμπλετ.

Στιλ: Ενώ τα παραπάνω είναι πρωταρχικά, το στιλ και τα σχέδια στην τσάντα είναι σημαντικά για τα παιδιά. Άλλα παιδιά προτιμούν τσάντα με σούπερ ήρωες, φιγούρες από παιδικές σειρές ενώ άλλα πιο απλά και αφηρημένα μοτίβα Επιλέξτε κάτι που τους εκφράζει, χωρίς να θυσιάζετε την ποιότητα.

Κασετίνα

Μέγεθος και Διαμόρφωση: Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει όλα τα στυλό, μολύβια και άλλα γραφικά είδη, αλλά όχι τόσο μεγάλη που να είναι βαριά και να μη χωράει άνετα στην τσάντα.

Υλικό: Ανθεκτικό, εύκολο στον καθαρισμό και, αν είναι δυνατόν, αδιάβροχο.

Διαχωριστικά: Ορισμένες κασετίνες διαθέτουν εσωτερικά διαχωριστικά ή θήκες που διευκολύνουν την οργάνωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα μικρά παιδιά ώστε να βρίσκουν εύκολα όσα χρειάζονται.

Στιλ: Όπως και με την τσάντα, το σχέδιο μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το παιδί. Βρείτε κάτι που να του αρέσει, αλλά που να είναι και λειτουργικό.

Η επιλογή της σωστής τσάντας και κασετίνας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα του παιδιού. Με λίγο χρόνο και προσοχή, μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία για να υποστηρίξετε την εκπαιδευτική του διαδρομή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !