Ποια τα σημάδια μιας ευτυχισμένης σχέσης;

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Ένα από τα σημάδια μιας αρμονικής και ευτυχισμένης σχέσης είναι να μπορούμε να δείχνουμε τους εαυτούς μας, όπως πραγματικά είμαστε, με τα δυνατά μας σημεία και τις αδυναμίες μας. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα σημάδια που ορίζουν μια σχέση που όλοι θα ήθελαν να είχαν. Πάντα ένα ευτυχισμένο ζευγάρι αντανακλά θετική ενέργεια και για το περιβάλλον του.

Ποια είναι τα σημάδια μιας ευτυχισμένης σχέσης;

Είσαι ο εαυτός σου

Κάποιες φορές κάνουμε τη σχέση μας δύσκολη προσπαθώντας να αλλάξουμε τον εαυτό μας για να ευχαριστήσουμε τον σύντροφό μας. Όταν όμως η σχέση είναι αρμονική τότε μπορούμε να δείχνουμε τον αληθινό εαυτό μας, με τα δυνατά μας σημεία και τις αδυναμίες μας.

Σε μια υγιή σχέση, μιλάμε για τον εαυτό μας, τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες, τα θέλω μας και τι μας πιέζει …

Είστε συνένοχοι

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι δεν βαριέται όταν είναι μαζί και αυτό φαίνεται… Γελάνε με τα ίδια αστεία, μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, παίρνουν το ρόλο που τους ταιριάζει για να είναι πιο εύκολη η  καθημερινότητά τους, αυτοσαρκάζονται, πειράζει ο ένας τον άλλο και με δύο λέξεις περνούν καλά μαζί.

Τα βλέμματα και τα χαμόγελα μαρτυρούν την συνενοχή, που σας κάνει να είστε μοναδικοί.

Αμφίδρομη επικοινωνία

Η αμφίδρομη επικοινωνία είναι ότι καλύτερο σε ένα ζευγάρι. Άλλωστε ο λόγος που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια είναι γιατί δεν υπάρχει επικοινωνία. Στο ζευγάρι δεν υπάρχουν μυστικά και γκρίζες ζώνες γιατί αυτά οδηγούν μακροπρόθεσμα σε μια σχέση. που κανείς δεν ήθελε να έχει.

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι ανταλλάσει σκέψεις, μιλά για τα συναισθήματά τους, τις δυσκολίες τους και δεν περιμένουν ο άλλος να διαβάσει τη σκέψη του ή να απευθυνθεί στην Πυθία.

Είστε καλά μαζί … όπου και αν βρίσκεστε

Ο δεσμός είναι τόσο δυνατός που δεν χρειάζεται να κάνουν πάντα σημαντικά και εξεζητημένα πράγματα για να περνούν super.

Απλά μπορεί ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να την περάσουν σπίτι μαγειρεύοντας και βλέποντας ταινίες… και να είναι τόσο χαρούμενοι και γεμάτοι σαν να έχουν πάει διακοπές.

Ακόμα και η ρουτίνα δεν μπορεί να σταθεί εχθρός σε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Σεβασμός

Αν υπάρχει σεβασμός ανάμεσα στο ζευγάρι τότε ο ένας εμπιστεύεται τον άλλον σαν ίσος προς ίσον.

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι έχει καταλάβει ότι ο καθένας πρέπει να εξελίσσεται σαν άτομο και να περνά καλά για να έχει να προσφέρει στη σχέση. Οι επιθυμίες, οι στόχοι και οι αξίες είναι ταυτόσημες, όπως λέμε είστε στο ίδιο μήκος κύματος…

Βέβαια όλα τα ζευγάρια μπορεί να περάσουν κρίση και δύσκολες στιγμές, αλλά όταν χάνεται ο σεβασμός δεν υπάρχει γυρισμός.

Σχέδια «επί χάρτου»

Ένα ζευγάρι που είναι ευτυχισμένο κάνει σχέδια έστω και κοντινά. Φροντίζουν να ενημερώνονται, μοιράζονται σκέψεις, τα φαντάζονται, παίρνουν χαρά μαζί.

Όταν υπάρχουν δράσεις και σχέδια από κοινού είναι η κινητήρια δύναμη για τη σχέση, έστω και αν τα έργα δεν ολοκληρώνονται.

Τρυφερότητα

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι διακρίνεται εύκολα και από την τρυφερότητα που δείχνει ο ένας για τον άλλο.

Περπατούν πιασμένοι χέρι χέρι, κοιτούν στα μάτια και προσέχουν στοργικά ο ένας τον άλλον, θέλουν να κάνουν μικρές εκπλήξεις, χαρίζουν δωράκια έστω και πολύ μικρά, ακόμα και ένα λουλούδι, χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία…

Αν λοιπόν συμβαίνουν αυτά στη δική σας σχέση, ναι τότε είστε το υπέροχο ζευγάρι που όλοι ζηλεύουν… με την καλή έννοια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !