Ποια τρόφιμα θέλουν προσοχή στον φούρνο μικροκυμάτων;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η ευκολία του φούρνου μικροκυμάτων στο ζέσταμα των τροφών προσφέρει ευκολία. Το μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων έχει αρκετές δυσκολίες και δεν συνίσταται για αρκετά τρόφιμα έτσι είναι προτιμότερο να διαλέγουμε άλλη μέθοδο μαγειρέματος.

Εμείς καταγράφουμε τις ιδιαιτερότητες των τροφίμων από μελέτες.

Μήλα, φρούτα, λαχανικά

Το  μήλο, τα σταφύλια και όλα τα φρούτα που έχουν σπόρους και τα λαχανικά δεν θα πρέπει να μαγειρεύονται όπως είναι ωμά, στο φούρνο μικροκυμάτων. Μπορεί να εκραγούν με την επίδραση της θερμότητας.

Αν δεν έχετε φούρνο ή ακόμα θέλετε να κάνετε γρήγορο μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων, ξεφλουδίστε τα φρούτα και τα λαχανικά, κόψτε τα σε  μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο ειδικό ταψάκι με λίγο νερό, αφού τα καλύψετε. Έτσι περιορίζετε το πιτσίλισμα. Ο ενδεδειγμένος χρόνος μαγειρέματος είναι 30 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό.

Οι πιπεριές όταν θερμανθούν, απελευθερώνουν καψαϊκίνη. Αυτή η ουσία, αν και πτητική, μπορεί να εξαπλωθεί στον αέρα, μετά το άνοιγμα της πόρτας μικροκυμάτων και δημιουργεί έντονο τσούξιμο στα μάτια.

Τα αυγά δεν αγαπούν τα μικροκύματα. Μην διανοηθείτε να βράσετε ή να ζεστάνετε αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων, εκτός και αν διαθέτετε το ειδικό σκεύος για τα μικροκύματα.  Οι πρωτεΐνες, που συνθέτουν το αυγό, με την επίδραση της θερμότητας διογκώνονται και το σίγουρο είναι ότι το αυγό θα σπάσει και θα γεμίσει τον φούρνο.

Η πατάτα μπορεί να θερμανθεί στο φούρνο μικροκυμάτων εάν είναι ωμή, μόνον όταν τη ξεφλουδίσετε και να την πλύνετε καλά. Πρέπει να την κόψετε σε κομμάτια και να την βάλετε σε σκεύος με λίγο νερό.

Μην ξεχνάτε ότι, η πατάτα που έχει μαγειρευτεί δεν πρέπει να ζεσταθεί, στο φούρνο μικροκυμάτων επειδή απελευθερώνει τοξικές ουσίες που προάγουν την ανάπτυξη βακτηριδίων και μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές.

Τα μανιτάρια είναι από τα πιο ευαίσθητα, στο μαγείρεμα. Δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύονται στα μικροκύματα και να ζεσταίνονται την άλλη μέρα, γιατί υπάρχει κίνδυνός να προκαλέσουν πόνο στο στομάχι. Αν σας έχουν μείνουν μαγειρεμένα μανιτάρια από την προηγούμενη μέρα, καλύτερα να τα φάτε κρύα σε σαλάτα θα είναι πιο υγιεινά και θα έχουν καλύτερη γεύση.

Τα θαλασσινά και οστρακοειδή

Τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή δεν θα πρέπει να τα μαγειρεύετε ή να τα θερμαίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων. Είναι προτιμότερη μια μέθοδο μαγειρέματος στο φούρνο ή σε τηγάνι και να τα καταναλώνετε την ίδια μέρα, θα είναι καλύτερα από άποψη γεύσης.

Τέλος, αν θέλετε να ζεστάνετε κατεψυγμένο συσκευασμένο σε κενό φαγητό, δείτε αν υπάρχει εικονόγραμμα στη συσκευασία, που έχει φούρνο μικροκυμάτων.

Αν θέλετε να ζεστάνετε το φαγητό είναι σημαντικό, να μην ξεχνάτε να τρυπήσετε ή να αφαιρέσετε το κάλυμμα από πάνω ώστε να αφήσετε τον αέρα να κυκλοφορήσει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !