Ποιο νερό είναι προτιμότερο για την απώλεια βάρους το ανθρακούχο ή το μεταλλικό;

Tips

Μεταλλικό νερό ή ανθρακούχο νερό, ποιο από τα δύο πρέπει να προτιμάτε όταν κάνουμε δίαιτα;

Ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό των περισσότερων από εμάς ότι ένα νερό μπορεί να μας παχαίνει, ενώ κάποιο άλλο διευκολύνει την καλή πέψη και την απώλεια βάρους. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ένα νερό που δεν περιέχει ζάχαρη, λίπος και έχει μηδενικές θερμίδες μπορεί να σε παχαίνει…

Μέχρι τώρα όταν θέλαμε να χάσουμε βάρος όλοι συνιστούσαν να πίνουμε πολύ νερό, χωρίς όμως να διευκρινίζουν τι είδους νερό…

Τελικά είναι το ανθρακούχο νερό καλύτερο από το μεταλλικό νερό; Αν τα οφέλη του νερού με φυσαλίδες σε ό,τι αφορά την πέψη και ακόμη και το αδυνάτισμα συχνά επαινούνται, δεν έχουν γίνει τόσες μελέτες που να το αποδεικνύουν σε μεγάλη κλίμακα…

Το σίγουρο είναι ότι το ανθρακούχο νερό συνιστάται για καλύτερη πέψη, συμβάλει στο αδυνάτισμα. Επίσης υποστηρίζουν ότι είναι πιο ενδιαφέρον από το μεταλλικό νερό σε διατροφικό επίπεδο…

Όμως έχει στην πραγματικότητα τόσα πλεονεκτήματα το ανθρακούχο νερό;

Εμείς κάναμε μια έρευνα και συγκεντρώσαμε ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το ανθρακούχο νερό διευκολύνει την πέψη;

Η αλήθεια είναι ότι το ανθρακούχο νερό προάγει τη πέψη. Οι φυσαλίδες, και πιο συγκεκριμένα το CO2, επιτρέπουν καλύτερη γαστρική εκκένωση και επομένως καλύτερη πέψη.

Όμως δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που πάσχουν από αεροφαγία ή φουσκώματα, γιατί η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

Πρέπει να αποφεύγουμε το ανθρακούχο νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων;

Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, αισθανόμαστε φουσκωμένοι επειδή τρώμε πολύ και ίσως γρήγορα και όχι λόγο του ανθρακούχου νερού. Άλλωστε το να πίνουμε νερό όταν τρώμε είναι ευεργετικό γιατί αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και έτσι τρώμε λιγότερο.

Το ανθρακούχο νερό βοηθά στην απώλεια βάρους;

Το νερό γενικότερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στέλνει ένα σήμα κορεσμού στον εγκέφαλο, το οποίο μας εμποδίζει να συνεχίσουμε να τρώμε, όταν δεν είμαστε πλέον πεινασμένοι. Η συμβολή των μετάλλων που περιέχει το ανθρακούχο νερό, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αν είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και διττανθρακικά, που μειώνουν την απορρόφηση του λίπους. Επιπλέον, μειώνουν την οξύτητα του σώματος, μετά από πλούσιο γεύμα με κρέας ή ψάρι που προάγει την αύξηση του βάρους.

Αν όμως έχει περισσότερο νάτριο τότε αυξάνει την όρεξη και προάγει την κατακράτηση νερού.

Το ανθρακούχο νερό μπορεί να καταναλωθεί από όλους;

Το ανθρακούχο νερό αντενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, λόγω του νατρίου που περιέχει. Οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες χωρίς αλάτι ή που κατακρατούν νερό θα πρέπει επίσης να προτιμούν το μεταλλικό νερό.

Έχει υψηλά ποσοστά νατρίου

Δεν είναι όλα τα νερά αλμυρά. Μόνο λίγα είναι ακόμα αλμυρά, αλλά σε λογική δόση. Σε περίπτωση αμφιβολίας, το σημαντικό είναι να φροντίζετε πάντα να επιλέγετε νερό που είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο σε νάτριο.

Το ανθρακούχο νερό έχει περισσότερα θρεπτικά οφέλη από το απλό νερό

Είτε αφρώδες, είτε κανονικό, το νερό παρέχει μέταλλα. Τα νερά μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέροντα χάρη στο ασβέστιο και το μαγνήσιο που περιέχουν, η πρόκληση είναι να διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα για να επιλέξετε το κανονικό ή το ανθρακούχο νερό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Μπορείτε να πιείτε μόνο ανθρακούχο νερό

Αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να πίνουν μόνον νερό με φυσαλίδες, αλλά ψάχνονται αν αυτό διαχρονικά είναι σωστό ή θα έχουν επιπτώσεις στην υγεία τους.

Αν δεν έχει πολύ νάτριο και αν δεν έχετε ιδιαίτερα πεπτικά προβλήματα, το ανθρακούχο νερό μπορεί να πίνεται καθημερινά.

Προς το παρόν, καμία μελέτη δεν αποδεικνύει αυτή τη θεωρία.

Σίγουρα, το αφρώδες νερό της πηγής όπως το Ξυνό Νερό είναι πιο φυσικό, αλλά η διατροφική πρόσληψη παραμένει ίδια.

Στην πραγματικότητα, είναι το σύνολο μιας θεραπείας με ανθρακούχο νερό που θεραπεύει ορισμένες ασθένειες, όπως πέτρες στα νεφρά, χοληστερόλη ή ακόμα και διαβήτη. Απλά συμβαίνει επειδή συντρέχουν και άλλοι παράγοντες ίσως επειδή προσέχουμε περισσότερο τη διατροφή τους, αθλούμαστε, πίνουμε περισσότερο νερό…

Υπάρχει όμως και αντίλογος , που προέρχεται από μελέτη που έγινε σε αρουραίους και υποστηρίζει ότι το ανθρακικό νερό δημιουργεί περισσότερη όρεξη και λίπος γύρω από το συκώτι

Μια μελέτη που έγινε σε αρουραίους από το Πανεπιστήμιο Birzeit στην Δυτική όχθη της Παλαιστίνης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ποντίκια που έπιναν ανθρακούχο νερό είχαν επίπεδα γκρελίνης, της πεπτικής ορμόνης που διεγείρει την όρεξη, 6 φορές υψηλότερα από αυτούς που έπιναν μεταλλικό νερό. Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση που έκαναν είναι ότι η κατανάλωση ανθρακούχου νερού αύξησε το λίπος γύρω από το συκώτι τους. Αυτά τα αποτελέσματα πρέπει ωστόσο να επιβεβαιωθούν, και να γίνουν σε ανθρώπινο οργανισμό προκειμένου να γνωρίζουμε εάν το ανθρακούχο νερό μπορεί να θεωρηθεί ως παράγοντας παχυσαρκίας.

Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν αρκετές μελέτες πάνω στο αντικείμενο όμως σίγουρα το ανθρακούχο νερό βοηθά στην πέψη και στην απώλεια βάρους.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !