Το μυστικό για να ωριμάσει άμεσα το άγουρο αβοκάντο

Tips

Πολλές φορές τυχαίνει να αγοράσουμε  αβοκάντο και είναι πολύ σκληρά και ίσως άγουρά αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή…

Για να μην περιμένουμε μέρες μέχρι να ωριμάσουν έχουμε βρει το κόλπο για να ωριμάσει το αβοκάντο. Έτσι φτιάξουμε άμεσα το γκουακαμόλε, που αρέσει σε όλους πολύ.

Ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε με φέτες αβοκάντο σαλάτα αλλά και σάντουιτς με αυγό ποσέ…

Σίγουρα σε όλους έχει συμβεί να περιμένουμε να περάσουν μέρες και όμως το αβοκάντο δεν έχει αυτή την κρεμώδη βουτυράτη υφή και το ωραίο έντονο πράσινο χρώμα.

Σκεφθείτε μόνον πόσες φορές κόψαμε ένα αβοκάντο ενώ ήταν ακόμα σκληρό και άγουρο και απλά δεν τρωγόταν … οπότε κατέληξε στα απορρίματα.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Ο φούρνος μικροκυμάτων προσφέρει μια εγγυημένη λύση για την ωρίμανση του αβοκάντο.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Καλύπτουμε το αβοκάντο με πλαστική μεμβράνη, που είναι συμβατή με τον φούρνο μικροκυμάτων και το ζεσταίνουμε για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, μέχρι να αποκτήσουν την υφή που θέλουμε.

Όσο πιο σκληρά και πράσινα είναι τα αβοκάντο τόσο πιο κοντά θα είμαστε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μόλις τα αβοκάντο είναι έτοιμα μπορούμε να βάλουμε στο ψυγείο για να δροσίσουν αν τα θέλουμε για σαλάτα ή να τα αφήσουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.  Η επιλογή δική σας…

Εννοείται ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όπως είναι ζεστά για να φτιάξουμε το γκουακαμόλε και μετά να το βάλουμε στο ψυγείο να κρυώσει το αγαπημένο μας dip…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !