Πώς μαγειρεύουμε τα σπαράγγια;

Tips

Τα σπαράγγια είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα είναι πολύ νόστιμα, με υπέροχη υφή και ξεχωριστό άρωμα.

Επιλογή

Ανάλογα με το είδος τους και με την εποχή της συγκομιδής τους μπορεί να κυμαίνονται από πολύ τρυφερά έως πιο σκληρά και ινώδη.

Για αυτό και πρέπει να προσέχουμε ώστε αυτά που επιλέγουμε να έχουν πράσινο ζωηρό χρώμα σε όλο το σώμα τους και να μην είναι ζαρωμένα ή κατσιασμένα.

Καθάρισμα

Αφού πλύνουμε τα σπαράγγια καλά, τα πιάνουμε ένα ένα και προσπαθούμε να το κόψουμε με το χέρι λυγίζοντάς το ξεκινώντας από τη βάση. Από το σημείο που θα κοπεί και πάνω το σπαράγγι είναι πιο τρυφερό και μπορούμε να το μαγειρέψουμε πιο εύκολα. Το υπόλοιπο  το πετάμε. Αν το κάτω μέρος είναι αρκετά χοντρό και δεν κόβεται με το χέρι, τότε πρώτα το ξεφλουδίζουμε με έναν αποφλοιωτή.

Μαγείρεμα

Τα σπαράγγια γίνονται ψητά, τηγανιτά ή βραστά. Τα άγρια σπαράγγια είναι πιο λεπτά και τρυφερά και μπορούν να καταναλωθούν και ωμά μετά από καλό πλύσιμο.

Για να τα βράσουμε τα ρίχνουμε σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωντανό. Για να τα κάνουμε ψητά τα αλατίζουμε, τα λαδώνουμε και τα βάζουμε είτε στον φούρνο σε λαδόκολλα για 25 λεπτά, είτε σε ψησταριά με μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !