Πώς να φτιάξω χυμό πορτοκαλιού με λιγότερα οξέα;

Tips

O χυμός από φρεσκοστυμμένα πορτοκάλια δεν χρειάζεται συστάσεις. Όλοι γνωρίζουμε την θρεπτική του αξία και πόσο καλό κάνει στην υγεία μας, ιδιαίτερα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όσοι όμως ταλαιπωρούνται από καούρες ή έχουν ευερέθιστο στομάχι αποφεύγουν τον φυσικό χυμό πορτοκαλιών γιατί περιέχει πολλά οξέα.
Είναι αλήθεια ότι όλα τα εσπεριδοειδή έχουν χαμηλό pH, είναι δηλαδή όξινα, γεγονός που  εξηγεί και τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση. Όσο πιο πολλά οξέα περιέχει ένα εσπεριδοειδές τόσο πιο ξινή γεύση έχει.

Για αυτό και αν υποφέρουμε από στομαχικά προβλήματα πρέπει να προτιμούμε τα πιο γλυκά πορτοκάλια.

Μια μέθοδος για να μετριάσουμε την οξύτητα του χυμού μας είναι να τον αραιώσουμε με νερό και να τον πιούμε σε δύο δόσεις π.χ. ένα ποτήρι το πρωί και ένα το απόγευμα.

Ωστόσο ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να αυξήσουμε το pH του χυμού μας είναι να του προσθέσουμε λίγη μαγειρική σόδα. Γεμίζουμε ένα ποτήρι με χυμό μέχρι τη μέση και στη συνέχεια ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας (λίγη σκόνη στη μύτη του κουταλιού). Αφού σταματήσει να αφρίζει γεμίζουμε το ποτήρι με τον υπόλοιπο χυμό.

Τέλος, μπορούμε να αναμίξουμε τον χυμό μας με χυμό αχλαδιού (ώριμου και γλυκού) καθώς το αχλάδι είναι ένα φρούτο με ελάχιστα οξέα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !