Πώς να Αποφύγετε το Βούλωμα του Νεροχύτη

Tips

Το βούλωμα του νεροχύτη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα στη συντήρηση του σπιτιού. Εκτός από την δυσάρεστη μυρωδιά και την δυσκολία στη χρήση, το βούλωμα μπορεί να οδηγήσει και σε πιο σοβαρά προβλήματα που χρήζουν την επέμβαση υδραυλικού. Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί τρόποι για να προλάβετε αυτή την κατάσταση:

Προσοχή στο Τι Ρίχνετε στον Νεροχύτη

Είναι σημαντικό να προσέχετε τι πετάτε μέσω του νεροχύτη. Υπολείμματα φαγητού, λίπη και έλαια είναι οι κυριότεροι ένοχοι για το βούλωμα. Χρησιμοποιήστε καλύμματα με τρύπες στο στόμιο του νεροχύτη για να αποτρέψετε την πτώση μεγάλων σωματιδίων στην αποχέτευση.

Καθαρίζετε Τακτικά τον Νεροχύτη

Η τακτική συντήρηση και καθαρισμός μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση υλικών που οδηγούν σε βουλώματα. Χρησιμοποιήστε καυτό νερό και καθαριστικό για να ξεπλένετε τακτικά τον νεροχύτη σας.

Χρησιμοποιήστε Ζεστό Νερό ή Ξύδι

Το ζεστό νερό μπορεί να λειτουργήσει ως απλό μέσο για την πρόληψη βουλωμάτων. Επίσης, το ξύδι είναι ένας φυσικός καθαριστικός παράγοντας που μπορεί να διαλύσει τα λίπη και να καθαρίσει τις αποχετεύσεις.

Μην Ρίχνετε Καφέ ή Τσάι

Το κατακάθι από τον ελληνικό καφέ ή το περιεχόμενο του φίλτρου του γαλλικού καφέ καθώς και τα βρεγμένα φύλλα τσαγιού μπορούν εύκολα να προκαλέσουν βουλώματα. Αποφύγετε να τα ρίχνετε στον νεροχύτη και αντ’ αυτού απορρίψτε τα στα σκουπίδια.

Καθαρίστε τους Σωλήνες

Μια φορά τον μήνα, καθαρίστε τους σωλήνες αποστράγγισης χρησιμοποιώντας μια απλή λύση από ζεστό νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα για να διαλύσετε τυχόν συσσωρευμένα λίπη.

Προληπτική Συντήρηση

Η προληπτική χρήση προϊόντων καθαρισμού που σχεδιάζονται για τη διατήρηση των αποχετεύσεων καθαρών θα σας γλιτώσει από μελλοντικές ταλαιπωρίες ή /και περιττά έξοδα υδραυλικού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !