Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να αναζητούμε δροσερά και αναζωογονητικά ποτά. Μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές είναι η σπιτική λεμονάδα, η οποία, όταν εμπλουτίζεται με φρέσκα φρούτα του καλοκαιριού, γίνεται ακόμα πιο απολαυστική.
Ακολουθούν μερικές ιδέες για να φτιάξετε δροσερές σπιτικές λεμονάδες με φρούτα της εποχής, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
Κλασική Λεμονάδα με Ένα Twist Φράουλας
Η φράουλα είναι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού, και όταν συνδυάζεται με τη φρεσκάδα του λεμονιού, δημιουργεί μια ακαταμάχητη γεύση.
Υλικά
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού (περίπου 4-6 λεμόνια)
1 φλιτζάνι φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ή μέλι
4 φλιτζάνια κρύο νερό
Πάγος
Φέτες λεμονιού και φράουλες για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ, χτύπησε τις φράουλες μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακάτεψε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη ή το μέλι μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Πρόσθεσε τον πουρέ φράουλας και το κρύο νερό, και ανακάτεψε καλά.
Γέμισε ποτήρια με πάγο και σέρβιρε τη λεμονάδα, διακοσμώντας με φέτες λεμονιού και φράουλας.
Λεμονάδα με Ροδάκινο και Μέντα
Το ροδάκινο προσθέτει μια γλυκιά και ζουμερή νότα στη λεμονάδα, ενώ η μέντα της δίνει μια δροσερή και αναζωογονητική γεύση.
Υλικά
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
2 ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ή μέλι
4 φλιτζάνια κρύο νερό
10 φύλλα μέντας
Πάγος
Φέτες ροδάκινου και φύλλα μέντας για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βράσε 1 φλιτζάνι νερό με τη ζάχαρη ή το μέλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε ένα μπλέντερ, χτύπησε τα ροδάκινα με τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν λεία.
Στην κανάτα, ανακάτεψε το ροδάκινο, το σιρόπι και το κρύο νερό. Πρόσθεσε τα φύλλα μέντας και άφησε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σέρβιρε με πάγο και διακόσμησε με φέτες ροδάκινου και μέντα.
Λεμονάδα με Βατόμουρα και Λεβάντα
Τα βατόμουρα προσθέτουν μια υπέροχη ένταση γεύσης και χρώματος, ενώ η λεβάντα δίνει μια ελαφριά αρωματική νότα.
Υλικά
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
Πάγος
Φρέσκα βατόμουρα και φέτες λεμονιού για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βράσε τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό και τη λεβάντα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σουρώστε το σιρόπι και άφησε το να κρυώσει.
Σε ένα μπλέντερ, χτύπησε τα βατόμουρα με τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στην κανάτα, ανάμειξε το σιρόπι λεβάντας, τον πουρέ βατόμουρου και το κρύο νερό.
Σέρβιρε με πάγο και διακόσμησε με φρέσκα βατόμουρα και φέτες λεμονιού.
Λεμονάδα με Καρπούζι και Δυόσμο
Το καρπούζι, με την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και τη γλυκιά του γεύση, είναι το τέλειο συστατικό για μια αναζωογονητική λεμονάδα.
Υλικά
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
2 φλιτζάνια καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ή μέλι
4 φλιτζάνια κρύο νερό
8 φύλλα δυόσμου
Πάγος
Κομμάτια καρπουζιού και φύλλα δυόσμου για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ, χτύπησε το καρπούζι μέχρι να γίνει πουρές και σούρωσε τον χυμό του για να αφαιρέσεις τους σπόρους.
Σε μια κανάτα, ανακάτεψε τον χυμό λεμονιού, το χυμό καρπουζιού, τη ζάχαρη ή το μέλι και το κρύο νερό.
Πρόσθεσε τα φύλλα δυόσμου και ανακάτεψε ελαφρά.
Σέρβιρε με πάγο και διακόσμησε με κύβους καρπουζιού και φύλλα δυόσμου.
Λεμονάδα με Ανανά και Καρύδα
Για μια εξωτική και τροπική γεύση, ο συνδυασμός ανανά και καρύδας είναι απλά ασυναγώνιστος.
Υλικά
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1 φλιτζάνι χυμός ανανά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ή μέλι
4 φλιτζάνια κρύο νερό ή νερό καρύδας
Πάγος
Φέτες ανανά και ξηρή καρύδα για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια κανάτα, ανακάτεψε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό ανανά, τη ζάχαρη ή το μέλι και το κρύο νερό ή το νερό καρύδας.
Σέρβιρε με πάγο και διακόσμησε με φέτες ανανά και ξηρή καρύδα.