Πώς να Βρείτε το Τέλειο Ζευγάρι Γυαλιών Ηλίου

Tips

Η επιλογή του σωστού ζευγαριού γυαλιών ηλίου δεν είναι απλά θέμα εμφάνισης και μόδας, αλλά κυρίως προστασίας. Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα απαραίτητο αξεσουάρ που προστατεύει τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες UV και βοηθούν στην αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων όρασης. Ας δούμε λοιπόν μερικά βασικά τιπς που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Επιλέξτε το Σωστό Επίπεδο Προστασίας UV

Προτεραιότητα στην επιλογή γυαλιών ηλίου θα πρέπει να είναι η προστασία από τις UVA και UVB ακτίνες. Επιλέξτε γυαλιά που προσφέρουν 100% προστασία UV ή έχουν την ένδειξη UV400. Αυτό σημαίνει ότι τα γυαλιά μπλοκάρουν ακτίνες με μήκος κύματος έως και 400 νανόμετρα, προσφέροντας πλήρη κάλυψη.

Επιλέξτε Τύπο Φακών

Οι φακοί γυαλιών ηλίου διατίθενται σε διάφορους τύπους, όπως πολωτικοί, ανακλαστικοί ή φωτοχρωμικοί. Οι πολωτικοί φακοί μειώνουν την ένταση του φωτός που αντανακλάται από επιφάνειες όπως το νερό ή ο δρόμος ενώ οι φωτοχρωμικοί φακοί αλλάζουν την απόχρωσή τους ανάλογα με το επίπεδο του φωτός. Επιλέξτε τον τύπο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Διαλέξτε το Σωστό Σχήμα και Στυλ

Το σχήμα των γυαλιών ηλίου θα πρέπει να συμπληρώνει το σχήμα του προσώπου σας. Για παράδειγμα, αν έχετε οβάλ πρόσωπο, τα περισσότερα σχήματα θα σας ταιριάζουν, ενώ αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, καλύτερα θα είναι να διαλέξετε γυαλιά με τετράγωνα ή ορθογώνια σχήματα. Επίσης, σκεφτείτε το στυλ που προτιμάτε και το υλικό των σκελετών όπως μέταλλο ή πλαστικό, ανάλογα με την αντοχή και την άνεση που επιθυμείτε.

Επιλέξτε Ανάλογα με το Προσωπικό σας Στυλ και τον Τρόπο Ζωής σας

Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να ανταποκρίνονται στις δραστηριότητες που κάνετε καθημερινά. Αν ασχολείστε με σπορ ή πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, επιλέξτε γυαλιά με ανθεκτικότερους φακούς και σκελετούς. Αν τα γυαλιά είναι κυρίως για καθημερινή χρήση ή για μια μοντέρνα εμφάνιση μπορείτε να διαλέξετε πιο ελαφριά και κομψά σχέδια.

Δοκιμάστε πριν Αγοράσετε

Πάντα δοκιμάζετε τα γυαλιά ηλίου πριν την τελική αγορά. Ελέγξτε την άνεση και την εφαρμογή τους στο πρόσωπό σας. Επίσης, προσέξτε πως τα γυαλιά θα πρέπει να καλύπτουν καλά τα μάτια και τις περιοχές γύρω από αυτά, ώστε να παρέχουν την μέγιστη δυνατή προστασία. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη ημέρα για την αγορά σας ώστε να τα δοκιμάσετε με φυσικό φως και να καταλάβετε καλύτερα το πόσο σκούρα τα θέλετε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !