Πώς θα γεράσουμε όμορφα

Tips

Στη σύγχρονη εποχή το γήρας δεν αποτελεί ταμπού και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ζουν μια όμορφη ζωή, γεμάτη δραστηριότητες και χαρές.

Είναι γνωστό πως μεγαλώνοντας, το σώμα μας επιβαρύνεται και εμφανίζονται κάποια προβλήματα υγείας που τις περισσότερες φορές είναι αντιμετωπίσιμα αν τα θέσουμε υπό έλεγχο. Για αυτό και όσο μεγαλώνουμε πρέπει να προσέχουμε περισσότερο την υγεία μας, σωματική και ψυχική. Ας δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις και πρακτικές που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια όμορφη τρίτη ηλικία.

Προσέχουμε και παρακολουθούμε την υγεία μας

Κάνουμε τακτικό τσεκάπ, παίρνουμε τα φάρμακά μας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του γιατρού μας. Δεν αμελούμε ποτέ να αναφέρουμε στον γιατρό ό,τι μας προβληματίζει γύρω από την υγεία μας.

Επιλέγουμε τον δρόμο της υγιεινής διατροφής

Ακολουθούμε τις εντολές του γιατρού μας και προσαρμόζουμε ανάλογα τη διατροφή μας. Δεν παραλείπουμε γεύματα και προσέχουμε ώστε να μην λαμβάνουμε τα φάρμακά μας με άδειο στομάχι (για όσα φάρμακα η οδηγία είναι να τα παίρνουμε μετά το γεύμα).

Ασκούμαστε τακτικά

Δεν είναι απαραίτητο να πιεστούμε. Λίγη άσκηση κάθε μέρα, ανάλογα με τις αντοχές μας και τη φυσική μας κατάσταση είναι αρκετή. Ιδανικό είναι το περπάτημα, το κολύμπι σε σχετικά ζεστά νερά (μαζί με συντροφιά και ποτέ μόνοι μας), καθώς και το χαλαρό jogging, αν αντέχουμε. Για να μην εξαρτόμαστε από τι καιρικές συνθήκες μπορούμε να επενδύσουμε σε έναν διάδρομο γυμναστικής ή σε ένα στατικό ποδήλατο.

Ασχολούμαστε με ποικίλες δραστηριότητες

Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν προλαβαίναμε παλαιότερα, που οι υποχρεώσεις μας ήταν αυξημένες. Βόλτες, παρακολούθηση παραστάσεων και συναυλιών, εκδρομές, ενασχόληση με χόμπι και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή μας.

Δεν απομονωνόμαστε

Ακόμα και αν ζούμε μόνοι μας, φροντίζουμε να συντηρούμε και να κρατάμε ζωντανές τις κοινωνικές μας σχέσεις, τουλάχιστον όσες θέλουμε να κρατήσουμε.

Κρατάμε θετική στάση απέναντι στη ζωή

Παραμένουμε αισιόδοξοι, ζούμε την κάθε μέρα όσο πιο όμορφα και ήρεμα μπορούμε και «κακομαθαίνουμε» τον εαυτό μας. Το αξίζουμε. Έτσι δεν είναι;

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !